Зимни маски за лицето – здрава и красива кожа

Ако подготвим кожата на лицето си за зимата по-отрано, ще избегнем със сигурност редица проблеми през студения сезон. А, ако не успеем, по една или друга причина, то „зимните“ маски ще бъдат наши незаменими помощници. Особено, ако имаме чувствителна кожа, която най-силно се влияе от промените в температурата. Сухата кожа пък  съвсем ще се обезводни и даже може да започне да се лющи. Маските ще подхранят и мазната кожа, която страда от недостиг на витамини през зимата. Ще ограничат възпалителните процеси при проблемната кожа, ще изгладят бръчките при стареещата.

Но, да не забравяме да спазваме и някои ограничения, които не са препоръчителни за кожата през зимния период, а именно: да се ограничи консумацията на кафе, чай и газирани напитки и да не се слага крем непосредствено преди излизане, защото това може да доведе до хипотермия на кожата.

Маските през зимата са естествена и ефективна защита, в състояние са да решат редица проблеми, като техният механизъм на действие се определя от съставките им. Но е хубава във всяка от тях да присъстват няколко капки зехтин, масло от ленено семе или тиква, защото те образуват защитна бариера за кожата, предпазват от ниските температури и вятъра.
Банановата основа на маската ще осигури максимална хидратация  през зимата, защото съдържа много витамин А, подхранващ сухата и раздразнена кожа.

Желатинът, който се отличава с подмладяващ ефект, включен в зимна маска, ще стегне и успокои отпуснатата кожа, ще подобри кръвообращението, ще избели пигментните петна, ще изглади бръчките, ще осигури еластичност на тъканите.

Маските с лимонов сок, богат на витамин С, който е натурален антиоксидант, ще почистят и подсилят кожата през зимата, ще затворят порите по нея, ще я подхранят.

За тонизиране на кожата и подобряване цвета на лицето, могат да се използват маски с моркови, също много богати на витамини, което определя силата на тяхното въздействие.
Помогнете на кожата си да преживее трудностите на зимния сезон, за да бъде тя здрава и красива през цялата година!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects