Осем навика, които състаряват жените


Това, доколко изглеждаме млади, само отчасти зависи от нашия ген. Важна роля играят начина на живот и нашите навици.
 1.Навикът да отслабваме. Загубвайки мазнини и вода, лицето започва да старее, кожата става суха и се появяват ранни бръчки. Резултат – изглеждаме по-възрастни.Честите колебания в теглото оказват своето негативно влияние. Ако ту сме на строга диета, ту ядем безразборно всичко, не можем да очакваме да изглеждаме добре. По кожата се появяват стрии и неравности.
2.Навикът да се търкат очите. Кожата на очите е много тънка и деликатна. Ако сме свикнали да търкаме очите, не трябва да ни изненадва появата на тъмни кръгове и торбички под тях. Не трябва силно да се разтяга кожата и при употребата на контактни лещи.
3.Навикът да не си доспиваме. Качеството на съня е изключително важно за цялостното здраве на тялото. Най-добре е да си лягаме преди 23.00 часа. В спалнята трябва да е тъмно и тихо. Добре е да се спи по гръб, за да не се провокира появата на бръчки.
4.Навикът да се пие със сламка. Кожата около устата, както и тази, около очите, е склонна към образуването на бръчки. Някои жени пият чай и кафе през сламка от страх да не им почернеят зъбите. Но именно сламките и цигарите са първата причина за поява на бръчки около устата.
5.Навикът да приемаме всичко близо до сърцето. Дерматолозите предупреждават, че хормонът на стреса кортизол, влияе на колагена, което пък води до по-лесното образуване на бръчки. Трябва да се научим качествено да релаксираме и да не се вживяваме във всичко, да се щадим.
6.Навикът да се печем на слънце. Фактът, че неправилното подлагане на ултравиолетовите лъчи състарява кожата, е известен на всички. Но почитателките на бронзовия тен не се плашат. Те не си представят своето тяло без загар и често се излагат на слънчевите лъчи без употребата на качествени слънцезащитни продукти.
7.Ходенето без очила. Да присвиваме очи срещу слънцето е също толкова вредно, колкото и да пием през сламка. Слънчевите качествени очила трябва да се носят дори и през зимата.
8.Навикът да се мием със сапун. Трябва да се избират средства на мека основа, които не дразнят и изсушават кожата.
Стилисти и експерти твърдят, че ако се отървем от тези вредни навици, ще съумеем да съхраним своята младост и свежия си вид дълги години.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects