Красота и здраве: Безобидни ли са имуностимулаторите?


красиво момиче с грим
Всички знаем, че модата влияе не само на дрехите, литературата, изкуството, но и на храната и бита ни като цяло. По-рано е бил моден изразът „заболяване на нервите“, после – „болести от лошо хранене“, сега – постоянни разговори за състоянието на имунитета, който се явява причина за много беди. Разглежда се приемането на биостимуланти като истинска панацея – всякакви настинки, всякакви грипове ще ни заобикалят на километри.  Така ли е наистина?
Във всички медии изобилстват реклами как болни хора, от деца до възрастни, приемат „магически хапчета“ и после се радват на добро здраве в разгара на страшни епидемии. Така у всички постепенно се насажда впечатлението, че е особено важно да се стимулира имунната система, което е абсолютно безвредно. Разбира се, съвсем не е така. Имунитетът е сложно нещо и безразборните приеми на имуностимулатори могат да влошат състоянието му или да провокират плацебо.Пък и често едни и същи симптоми за намален имунитет са характерни за различни заболявания, хронични или нови, като ставни,сърдечни,  стомашни, ендокринни и други.
Същински „понижен имунитет“ има при онкоболните, при носителите на СПИН, при хората с вродена имунна недостатъчност и при провеждащите /под лекарско наблюдение/ курс за прием на имунодепресанти. С една дума – при хората със специализирано лечение.
А могат ли да бъдат опасни препаратите за имуностимулация?
За здравия човек – не. Той само ще загуби пари. От хомеопатичните лекарства и препаратите с недоказана ефективност няма риск от възникване на автоимунна реакция, но те могат да провокират различни алергични реакции и други странични ефекти. Имуностимулиращите препарати могат да бъдат много опасни в ръцете на неспециалистите. Неконтролируемо приемани, те могат да доведат до имунни реакции, до отхвърляне на трансплантирани органи или на плода по време на бременност. Ако някой в семейството ви страда от автоимунно заболаване, категорично не бива да приема имуностимуланти без лекарско предписание.
Наближава времето на есенните и зимните епидемии. За да не боледувате от грип, движете се повече, разхождайте се на свеж въздух, хранете се пълноценно и здравословно, обличайте се правилно според сезона! Погрижете се за своето тяло и то ще ви се отблагодари  със здраве и красота.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects