Арганово масло – течното злато за вашата кожа

Аргановото масло е много ценено в цял свят и не само заради уникалните си свойства, но и поради факта, че расте само на територията на Мароко и Алжир. Жените са използвали този ценен продукт не една или две години, като затова той се използва доста често и в състава на доста козметични продукти.

Първото важно нещо, което трябва да знаете това е, че на пазара можете да срещнете доста продукти, които не са качествени и се предлагат на доста по-ниска от реалната цена. Именно това е факторът, който може да ви подскаже дали аргановото масло е качествено. Цените на тези масла започват от 15 лева и нагоре в зависимост от марката и количеството, затова не ви препоръчваме да купувате продукти, които са под тази цена. Може би ще ви е интересно, че то се използва не само в козметиката, но и в кулинарията, тъй като има приятен вкус, а също така редовната му употреба стабилизира нивото на холестерол в кръвта. 
Връщайки се на темата ни, ще добавим това, че аргановото масло се използва в грижата за кожата на лицето, тялото и дори при проблеми с косата. Така например, ако го използвате на лицето си, тогава ще се избавите от сухотата и възпаленията, а също така ще направите кожата ви мека, гладка и сияйна. Интересно свойство на това масло е това, че то прониква дълбоко в епидермиса, подобрявайки състоянието на кожата, като заедно с това регулира нейното излишно омазняване. След като започнете да го използвате, ще забележите това, че кожата на лицето ви просто започва да свети и да сияе. Полезното арганово масло овлажнява страхотно кожата, подхранвайки я отвътре и борейки се с бръчките. За разлика от доста други естествени продукти, това масло е полезно дори при мазна и проблемна кожа. То не замърсява порите и не предизвиква възпаление, а напротив – бори се с тези проблеми. Освен всичко това то подобрява нейните защитни свойства, предпазвайки я от вредните слънчеви лъчи.


Не по-маловажно е това, че то ви помага да се борите с признаците на стареене, поддържайки баланса на овлажняване. След употребата на аргановото масло, кожата ви става гладка, еластична и красива. Освен всичко това, то е полезно и ако косата ви е безжизнена, суха и трудна за оформяне. За целта просто нанесете маслото на подсушена коса, избягвайки корените. Не просто така се казва, че това масло е истинско течно злато, което ще ви помогне да се справите с множество кожни проблеми. Използвайте този дар от природата и се радвайте на неговото действие всеки ден!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects