Тайната на цитрусовите масла в борбата с целулита


цитрусови плодове
Нищо не разваля настроението на една жена, както „портокаловата кожа“. Тя е кошмар за съвременните красавици. Това може да се случи на всяка възраст и при всякоя фигура. И тогава не е важно как и защо е възникнала, а как да се отървем от нея възможно най-скоро.
Три мощни цитрусови масла – от лимон, мандарина и грейпфурт могат за две седмици да отстранят загрозилия кожата целулит.  Тайната им е в тяхното ефективно затягащо действие върху телесните мазнини, в което тези природни продукти нямат конкуренти. Етеричните масла могат да се ползват както за профилактика, така и за лечение, защото лесно проникват в по-дълбоките слоеве на кожата. Според различния си състав, те имат различно въздействие. Някои допринасят за разграждането на мастните клетки. Други помагат за подобряване на лимфния дренаж – отлив на течности, натрупани в тъканите, при което клетките могат да се отърват от токсините. Трети стимулират периферното кръвообращение, засилват запълването на клетките с хранителни вещества. Четвърти помагат за възстановяване и регенериране на тъканите.
Цитрусовите масла действат и в четирите посоки.Те могат да помогнат в борбата с „портокаловата кора,“ с този най-често срещан днес козметичен проблем. Етеричното масло от грейпфурт има силен дренажен и лифтинг ефект. То ускорява лимфната циркулация, премахва излишната течност, нормализира циркулацията на кръвта и възстановява клетъчното хранене. Маслото от мандарина укрепва и стяга кожата, повишава нейната еластичност, предотвратява образуването на стрии и белези. Етеричното масло от лимон стимулира кръвообращението и обмяната на веществата, прави кожата мека и гладка.
Разбира се, трябва да се вземат и допълнителни мерки, засилващи ефекта на цитрусовите масла. Например масаж. Нанася се масло в проблемните зони, обикновено бедрата и корема. С върховете на пръстите се хваща кожата, за да се получи „вълна“. Гоните тази „вълна“ нагоре по бедрата или в обратна посока, ако масажирате корема. Действието се повтаря три пъти. След това с кокалчетата на пръстите внимателно се масажират бедрата. Това е всичко. Процедурата се повтаря два пъти на ден. И след две седмици кожата ще стане здрава, стегната и гладка. Отново ще се радвате на нейния свеж и красив вид.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects