Киви: натурална храна за отслабване


кивито е източник на витамини и фибри
Този смешно изглеждащ, мъхест кафяв плод произлиза от Китай и е известен още като „Китайско цариградско грозде”.  Пренесено е в Нова Зеландия, където след маркетингова кампания получава и сегашното си име – киви.
Въпреки малкия си размер кивито съдържа в себе си голяма доза полезни съставки. Има малко калории, а леко киселия вкус е страхотна добавка както към плодови, така и  към зеленчукови салати.
Кивито е много добър източник на диетични фибри. Диети с включена консумация на много фибри понижават значително нивата на холестерол, което намалява риска от заболявания на сърцето и сърдечен удар. Фибрите също така спомагат за потискане на апетита и дават чувство за ситост. Това e страхотно предимство за тези от Вас, които са решили да отслабнат.
Малките черни семенца на кивито са пълни с неразтворими фибри. Те подпомагат храносмилането и повишават времето за преминаване на храната през храносмилателната система. Освен неразтворими фибри, кивито е пълно и с разтворими – те дават онова чувство за пълен стомах,  което е безценен помощник при спазване на диета. Чрез създаване на вещества подобни на гел – естествен капан за жлъчните киселини – фибрите имат потенциал за значително намаляване нивата на холестерол в кръвта.
Освен с фибри кивито е пълно и с витамин С, който е важен за здравите венци и помага при заздравяване на рани.  Има голямо количество магнезий, полезен за здравината на костите, калий - за здраво сърце, флавоноиди и каротеноиди за добра антиоксидантна защита. Флавоноидите също така помагат и за поддържане целостта на кръвоносните съдове и намаляват възпаленията.
В днешно време киви може да се намери по всяко време на сезона. Въпреки, че основно се произвежда в Нова Зеландия и в щата Калифорния, САЩ, в последните години Италия застига, а е дори на път да измести Нова Зеландия по производство и  износ на плода. Когато купувате, изберете плодовете, които са твърди, но не напълно, а при лек натиск с пръст поддават. Тези плодове узряват напълно при стайна температура за около седмица. Ако искате да ускорите зреенето поставете кивито в затворен хартиен плик, като след два дни започнете да проверявате дали плодовете са готови. Зрелите плодове могат да се държат в хладилник до две седмици.

С прекрасния си зелен цвят и кръгче черни семенца в средата кивито е чудесно за украса на всякакви салати. То не губи цвета си когато е разрязано и оставено на въздух, тъй като съдържа витамин С, чиито антиоксидантни свойства предпазват плода от влиянието на кислорода и неговото покафеняване.
Повечето хора обичат да ядат кивито обелено, въпреки че кората на плода също може да се яде. Просто отмийте мъхчетата добре като разтъркате плода под течаща вода. Може да го обелите и разрежете, а може да се яде и цяло. А по-забавно е ако го разрежете и го изгребете с лъжичка. Не се препоръчва да се слага в желирани салати, тъй като съдържа ензим, който не позволява на желатина да се втвърдява.
Ярко зеления цвят с малки черни семки добавя красиво тропическо усещане на всяка трапеза, било в плодова или зеленчукова салата, или просто в купа с плодове.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects