Есенни грижи за здрава коса


С настъпването на есента е необходимо да обърнем повече внимание на косата си и да отделим време, за да бъде тя блестяща и красива. Повредените от горещото слънце и сухия въздух на лятото коси, се нуждаят от повече грижи през есента. Ние ви предлагаме четири стъпки в тази посока.
Първа стъпка
На косата се натрупва не само прах, мръсотия, излишния себум, но и останки от различните препарати, които използваме в грижите за нея. Именно заради това, често тя се омазнява или има нездравословен вид. За да се справите с този проблем, трябва да си набавите прочистващ шампоан, който премахва натрупаните мръсотии и прави косата лъскава и здрава.
Втора стъпка
Специалистите съветват да не забравяме и за терапията на косата в дълбочина. Такива процедури възстановяват къдриците, връща им техния блясък, еластичност и мекота. Чрез подходящата терапия ще забравите за мазната и скучна коса.
Почистване, защита и хранене са трите стълба, на които се опира системата за грижа на косата през есента. Чупливост на косъма и даже пърхот могат да се появят понякога след лятото, като резултат от липсата на витамини и неправилни летни диети. Необходимо е да осигурим на своята коса необходимите витамини, минерали и микроелементи, за да бъде тя силна и здрава. Сурови зеленчуци, орехи, зехтин, морски продукти и зърнест хляб трябва да присъстват в есенното ни меню.
Трета стъпка
Цъфтящите краища винаги развалят общата визия. Затова веднъж на два месеца трябва да се посещава фризьор за отстраняване на повредените краища. Сега е особено популярна процедурата „Подстригване с горещи ножици“. Чрез нея косата се „запечатва“на мястото на отрязване, което забавя нейната деградация.
Четвърта стъпка
Не забравяйте за влагата – така необходима на косата. Различни фактори около нас и вътре в нас през есента влияят неблагоприятно върху косата, затова е нужно допълнително подхранване. Най-добро решение на проблема ще стане овлажняващ комплекс от козметика за грижа на косата, която се състои от шампоан, балсам и маска.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects