Грижи за кожата у дома с естествена козметика


Естествената, жива козметика е тази, която можем да си приготвим у дома с помощта на плодове, зеленчуци, мед, козметична глина, билки и други компоненти, от които може да се набавят  в домашни условия маска, скраб, лосион и тоник за почистване на лицето. Многообразието от рецепти е голямо. Трябва само да изберете подходящите, като се възползвате от продуктите у дома.
Ако сравняваме маските и кремовете, то първите са по-наситени на кислород, обогатяващ кожата,на  витамини и други овлажняващи, подхранващи и полезни вещества. Домашно приготвените маски имат бързо ободряващ, освежаващ и почистващ ефект. Те имат бързо овлажняващо или изсушаващо действие, в кратки срокове изглаждат фините бръчици и ефектът им е по-голям, отколкото скъпоструващата, често вредна, козметика.
Освен това, домашните средства за грижа за лицето са достъпни и икономични, а често – с много по-добър резултат от скъпите продукти. Въпреки че всички искаме да изглеждаме добре, не винаги можем да си позволим да ги купим. А така ни се иска да бъдем красиви! Тук на помощ идват домашно приготвените маски за лице, лично приготвените ексфолианти, тоници и лосиони, които играят значителна роля в грижите за лицето.
Независимо от многообразието на рецепти за домашни маски, не бива да се забравя за индивидуалните особености на кожата, възрастта и други фактори, които имат значение. Първо трябва да определите своя тип кожа /нормална, суха, мазна – проблемна, комбинирана/ и след това да изберете подходящите рецепти.
Не забравяйте, че нанасянето на маски върху лицето трябва да става след пълното му почистване. От кожата трябва да се снеме всякаква декоративна козметика като тонален крем, пудра, руж, всякакъв крем и др. Те ще възпрепятстват проникването на полезните вещества в по-дълбоките слоеве на лицето. За целта може да се използват домашно приготвени тоник, лосион, мляко. След това може да се направи и пилинг с домашно приготвен скраб. Остава да нанесете маската върху лицето или желаната зона.Отмиването на маските става основно с вода, без сапун. При мазна кожа използвайте хладка вода, а при суха – по-топла.
Желаем ви успех при усвояването и използването на домашната козметика! Бъдете винаги прекрасни!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects