Абонирайте се за блога ни

Как да изберем подходящия шампоан за своята коса


Не винаги обещанията на рекламите, че даден шампоан ще направи косата ни копринено гладка, са верни. Неговата основна функция е да почисти замърсяванията по нея. И не винаги твърденията, че едновременно с това тя ще стане блестяща и здрава, се сбъдват.
Не трябва сляпо да се доверяваме на гръмките реклами и да купуваме всички нови измиващи средства. Шампоанът трябва да се избира според типа на косата. Не купувайте такъв, за който се твърди, че е универсален, защото всеки продукт има в състава си определени компоненти, които в едни случаи ще са полезни, а в други – вредни. Не употребявайте шампоан, който не е за вашия тип коса. Ефектът няма да е положителен. По-добре е да не експериментирате.
Ако вашата коса са омазнява бързо в корените, а по върховете е суха, то ви е нужен подхранващ, ревитализиращ шампоан със съдържание на протеини, витамини и масла,които ще заздравят структурата на косъма, ще го овлажнят, ще го направят по-силен.
За нормалната коса трябва да изберем шампоан, чието съдържание не е наситено с масла и подсушаващи компоненти.
Преди да направим своята покупка, трябва да прочетем какво влиза в състава на шампоана. Например силиконът, който е много популярен и рекламиран, не е чак толкова полезен. В крайна сметка той обвива като пелена кичурите, не им дава да дишат и с времето се наслоява върху косата. Впоследствие тя започва да избледнява и да изтънява, поради недостатъчния достъп на кислород и витамини до корените. Особено внимание трябва да се обърне на наличието на полезни добавки като кератин, протеин, пропилен глюкол,лецитин, витамини и растителни масла като жожоба и репей. Всичките тези съставки подобряват структурата на косата и я правят здрава и красива.
Както виждате, правилно избраният шампоан  ще придаде на косата ви блясък, ще я направи мека и еластична, ще подхранва скалпа, ще хидратира и задържа влагата в косъма. Тогава тя ще се отблагодари за вашите грижи със своя здрав и бляскав вид.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects