Как да изберем подходящия шампоан за своята коса


Не винаги обещанията на рекламите, че даден шампоан ще направи косата ни копринено гладка, са верни. Неговата основна функция е да почисти замърсяванията по нея. И не винаги твърденията, че едновременно с това тя ще стане блестяща и здрава, се сбъдват.
Не трябва сляпо да се доверяваме на гръмките реклами и да купуваме всички нови измиващи средства. Шампоанът трябва да се избира според типа на косата. Не купувайте такъв, за който се твърди, че е универсален, защото всеки продукт има в състава си определени компоненти, които в едни случаи ще са полезни, а в други – вредни. Не употребявайте шампоан, който не е за вашия тип коса. Ефектът няма да е положителен. По-добре е да не експериментирате.
Ако вашата коса са омазнява бързо в корените, а по върховете е суха, то ви е нужен подхранващ, ревитализиращ шампоан със съдържание на протеини, витамини и масла,които ще заздравят структурата на косъма, ще го овлажнят, ще го направят по-силен.
За нормалната коса трябва да изберем шампоан, чието съдържание не е наситено с масла и подсушаващи компоненти.
Преди да направим своята покупка, трябва да прочетем какво влиза в състава на шампоана. Например силиконът, който е много популярен и рекламиран, не е чак толкова полезен. В крайна сметка той обвива като пелена кичурите, не им дава да дишат и с времето се наслоява върху косата. Впоследствие тя започва да избледнява и да изтънява, поради недостатъчния достъп на кислород и витамини до корените. Особено внимание трябва да се обърне на наличието на полезни добавки като кератин, протеин, пропилен глюкол,лецитин, витамини и растителни масла като жожоба и репей. Всичките тези съставки подобряват структурата на косата и я правят здрава и красива.
Както виждате, правилно избраният шампоан  ще придаде на косата ви блясък, ще я направи мека и еластична, ще подхранва скалпа, ще хидратира и задържа влагата в косъма. Тогава тя ще се отблагодари за вашите грижи със своя здрав и бляскав вид.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects