Пилинг на тялото – важни правила


Почистването на кожата е много важно. То е един от най-важните етапи от бюти ритуала на всяка жена. В резултат на пилинга падат мъртвите клетки, повърхностният слой на епидермиса се възстановява и кожата става мека, нежна, сияеща. За процедурата може да се доверите на професионалист или да си я направите сами у дома – в зависимост от желанието и наличния бюджет. Трябва само да се помнят няколко правила, които ще направят процеса приятен и , главното, безопасен.
Да кажем „Да“ на:
-Натуралните ингредиенти
За механичния пилинг не е задължително да харчим огромни суми за скъпоструващи средства и салони. В домашни условия може да се използва морска сол, захар на пясък, кафе, зърнени култури, а като свързващ компонент се явяват мляко, сметана, зехтин, яйчен жълтък или само топла вода. Химически и апаратен пилинг могат да се проведат след консултация с дерматолог.
-Комплексния подход
Пилингът е важно, но не единствено звено във веригата от стъпки за постигане на идеална кожа. Формулата за ослепителна кожа е известна на всяка жена: пилинг  + добро овлажняване + качествена епилация. И ако търсенето на подходящ овлажнител може да отнеме доста време, то по отношение на епилацията винаги може да помогнат восъчните ленти с масло от шеа, които остават кожата гладка за период от четири седмици.
-Постоянството
Препоръчително е при суха кожа да се правят пилинг веднъж на две седмици, а при мазна и нормална – всяка седмица. Добре е почистването да се провежда след душ, вана или сауна, когато кожата е затоплена.
Да кажем „Не“ на :
-Опасностите
Не бива да се прави пилинг на наранена или повредена кожа. Не използвайте средствата за тяло при почистване на лицето и обратно. Направете си алергичен тест преди процедурата. При бременност или разширени вени не се препоръчва пилинг.
-Фанатизма
Не прекалявайте в стремежа си за постигане на съвършена кожа. В продължение на 4-5 минути масажирайте със скраб или специална ръкавица много нежно и внимателно, особено в областта на гърдите и шията, където кожата е по-чувствителна и може да се претърка.
Извод: Дами, не забравяйте за пилинга и кожата ви ще бъде винаги мека и сияйна!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects