Какво трябва да знаем за срока на годност на козметичните средства


козметични продукти
Неразпечатани, козметичните средства могат да запазят своите свойства до 30 месеца. Но, ако ги отворите, започват да губят от качествата си.
-Парфюми и тоалетни води. Те трябва да са прибрани винаги на тъмно и хладно място. Парфюмът трябва да се изразходи за година. Срокът на тоалетната вода е малко по-голям.
-Кремове, лосиони, маски за лице. Ако са във флакони или бурканчета, могат да се ползват от 3 до 6 месеца, а херметически затворените лосиони с дозатори – три години.
-Спирала. Срок на годност след отварянето – от три до шест месеца.
-Почистващи кожата продукти. Запазват действието си до две години. Ако са във вид на пяна, дори повече, защото съдържат тензиди, които противодействат на образуването на бактерии.
-Слънцезащитни. Могат да се ползват и следващата година. Но ако флаконът е лежал по цели дни на слънце, по-добре го изхвърлете.
-Кремове и лосиони за тяло. Средствата на водна основа са годни минимум година, а продуктите с алкохол са по-издръжливи.
-Крем за контура около очите. Съдържа малко консерванти и става негоден след три месеца.
-Руж и пудра. Могат да се ползват минимум три години. Но периодически трябва да се измива четката с мек шампоан, защото се зацапва от мазнината на кожата. Ако започнат да се ронят, значи от тях е изчезнал силиконът, което само по себе си не е страшно. Същото се отнася и за сенките.
-Масла за душ, вана и тяло. Съхраняват качествата си за две години. Маслата са невъзприемчиви към размножаването на бактерии.  Губят от качествата си , ако в тях попадне вода. Да се прибират на тъмно и хладно място, защото иначе ще миришат на гранясало.
-Тонален крем. Може да се ползва не повече от година. Това важи за всичките му разновидности. Важно е веднъж в седмицата да се мие прилежащата гъбичка, защото в нея бързо се развъждат бактерии.
-Лакове за нокти. Максимум след две години те няма да могат да се ползват, а по-некачествените „живеят“ още по-малко. В никакъв случай да не се досипва в засъхналия лак лакочистител. За тази цел има специални разредители.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects