Умеем ли да избираме добър тонален крем


Много жени, поддавайки се на рекламите, не закупуват подходящите за тях козметични продукти. Така е и с тоналния крем. Преди всичко трябва да се знае, че различните видове имат различно предназначение и решават различни проблеми. Затова преди всичко трябва да преценим какъв вид ни е нужен.
Тонален крем според типа кожа
Овлажняващи, матиращи, анти-акне, лифтингови – не напразно съществуват толкова видове.
-За мазна и комбинирана кожа тоналните средства трябва да съдържат абсорбиращи елементи като цинк, витамини А, В, сяра, които ще контролират отделянето на мазния секрет, ще отстраняват мазния блясък на кожата, без да я пресушават. За мазната кожа не бива да се избират тонални кремове с плътна текстура, защото те ще създават ефекта на маска. За предпочитане са леко матиращите емулсии, крем-пудрите. За корекцията на определени точки по лицето може да се използва тонален молив.
-Сухата кожа трябва да се овлажнява по всяко време на годината. Особено лятото, когато слънцето и високите температури отнемат нейната влага. В този случай са препоръчителни  тонизиращите средства с активни овлажняващи компоненти, които ще помогнат тя  да се задържи /алое, хиалуронова киселина/. Не по-малко важно е и съдържанието на масла в крема. Те доставят на кожата протеини и витамини, правят я мека и еластична /масло от гроздови семена, от авокадо, от кокос/. За сухата кожа са идеални и ВВ кремовете, които се грижат за кожата, овлажняват я , обогатяват я, придават гладкост, благодарение на активни компоненти като глицерин и растителни екстракти. Наистина ,ВВ кремовете не са с богат спектър. Обикновено са със светъл, много светъл, натурално бежов нюанс. Но те могат да бъдат основа за под грима и да се комбинират отлично с любимия тонален крем.
-За старееща кожа са необходими тонални средства с лифтинг ефект. Те съдържат овлажнители  и антиоксиданти, които не само маскират първите признаци на стареене, но и овлажняват кожата, защитават я от разрушаващото действие на свободните радикали и вредните фактори от окръжаващата среда. Такива тонални кремове повишават образуването на колаген в клетките и изравняват повърхността на епидермиса. Тяхната текстура помага да се изглади релефа на кожата, да се отстранят нейните неравности, възпаления и даже малки бръчици.
И не забравяйте, че различните тонални кремове решават различни проблеми. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects