Авокадо и неговите полезни свойства



Авокадо представлява дърво от семейство Лаврови. Често пъти плода на дървото авокадо е наричано алигаторова круша, тъй като много наподобява на круша с тъмнозелен цвят. Плодът авокадо е доста богат на калории, но пък е със сравнително нисък гликемичен индекс. В авокадото се съдържат доста белтъчини и омега-6 мастни киселини, което правят от този плод перфектния заместник на месото и млечните произведения. Плодът авокада значително забързва метаболизма в човешкия организъм и доста подобрява работата на храносмилателния тракт. Този плод присъства и в редица диети за отслабване, тъй като включването му в менюто ви, го прави по-здравословно и балансирано.

Произхода на авокадото е от Централна Америка и е познато на хората още от времето на маите и ацтеките. Растението е аклиматизирано и на Стария континент от испанците през 17 в. В днешно време най-големите производители и източници на авокадо са държави като Мексико, Индонезия, САЩ, Колумбия и Бразилия. В Европа основните производители на този плод са Испания.

Въпреки безспорно отличните си хранителни и здравословни качества, авокадото все още е доста екзотично и непознато за голяма част от българския народ. Именно затова, с настоящата статия ще се опитаме да ви запознаем с вълшебните свойства на авокадото и се надяваме, че ще стане неделима част от вашето меню, особено като се вземе в предвид факта, колко полезно е то за нашето здраве.

Авокадото има и силно изразени лечебни свойства. Влияе изключително благоприятно върху зрението и засилва имунната система на човешкия организъм. Също така, авокадото се препоръчва и при диабет, твърди се и, че забавя значително развитието на рака на простатата. Заедно с витамин Е, авокадото е сред най-мощните антиоксиданти и освен това е неделима част от менюто при суровоядството.

Кои са основните лечебни свойства на авокадото и защо да го включим в нашето меню:
- изключително е полезен за очите и зрението
- намалява риска от появата на рак на гърдата
- предпазва от появата на рак на простата
- намалява холестерола
- полезен е за сърцето
- засилва метаболизма
- естествен източник на витамин Е
- мощен антиоксидант
- помага за абсорбирането на хранителните вещества

Какъв е хранителния състав в 100 грама авокадо:
- 7 гр въглехидрати
- 15 гр мазнини
- 2 гр белтъчини
- 74 гр вода

Авокадото е изключително богат и на редица витамини и минерали. В най-голямо количество преобладават витамин от В комплекс, К, Е и С. Освен това напълно естествен източник на фолиева киселина е именно авокадото.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects