Как да поддържаме и запазим младостта на своята кожа


Ако считате себе си за все още млада, но на лицето ви се появяват вече незабележими и по-видими бръчки, време е да започнете да отделяте повече внимание на своята кожа.
Не забравяйте , че с възрастта нашата кожа загубва способността си да задържа влага, което води до преждевременната поява на бръчки. Затова е особено важно да пиете поне по 1,5-2л. течност на ден. Периодично трябва да ползвате маски, кремове , пилинг , за да поддържате тонуса на  кожата. Задължително сваляйте грима вечер с помощта на овлажняващ тоник.
Хубаво е да правите редовен масаж на лицето. За целта се обърнете към професионалист, добре да усвоите техниките на масаж.
Особено силно, при това отрицателно, влияят върху състоянието на кожата стресът и недоспиването. Затова сънят в рамките на осем часа трябва да стане задължителен, като норма на живот.
Изкоренете вредните навици. Ако имате проблеми със зрението – набавете си необходимите очила. Избягвайте прекаленото гримасничене, не спете по корем, защото така ще провокирате появата на бръчки. Не търкайте често очите и кожата около тях – изтънява.
Пийте често чай, който съдържа мощни антиоксиданти. Зеленият чай се счита за напитка за младост и здраве. Японците твърдят, че той укрепва сърцето и удължава живота. Миенето на лицето или компресите със запарка от зелен чай продължават младостта на кожата и поддържат нейния тонус.
Орехите, употребявани ежедневно даже в неголямо количество, укрепват организма с многото витамини, които съдържат и поддържат кожата млада.
Яжте повече соя, която снижава артериалното налягане, нивото на холестерола, способства образуването на женските хормони, удължава живота и съхранява младостта, облекчава периода на климакса.
Употребата на царевично брашно понижава риска от появата на инфаркт и на много от болестите, свързани с възрастта. Съхранява еластичността на кожата.
Стареенето на кожата и на организма като цяло може да се забави с редовната употреба на морска риба, богата на витамини Е и D .
За да запазите своята младост използвайте природните ресурси, развивайте тялото и духа си. Занимавайте се всеки ден със спорт. Не е задължително часове наред да прекарвате в зали пред различни уреди. Достатъчно е да правите ежедневна сутрешна гимнастика, крос, танци или йога.
Хранете се правилно, като може да използвате съвета на специалист диетолог.
Опитайте се да постигнете равновесие в своя вътрешен свят. Дарявайте по-често околните с усмивки.
Разхождайте се често, проветрявайте редовно дома си, защото това осигурява свежест на вашето тяло.
Не е толкова трудно да съхраните младостта на своята кожа. Всичко, което трябва да направите е да се грижите редовно за себе си и за начина си на живот. Не забравяйте, че само който извърви до края пътя, ще постигне целта си. Най-лесно е да се откажем , но това няма да забави биологичния часовник.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects