Няколко лесни за изпълнение рецепти за борба с неприятното акне


красиво и чисто лице
Акнето разваля външността на много жени и мъже, но при жените то е по-често. При повечето от тях акнето се появява в юношеска възраст и отминава с течение на времето, но при други причинява страдание години наред.
Причините за акнето са различни. Те могат да показват заболявания на стомашно – чревния тракт, на ендокринната или нервната система, могат да са резултат от недохранване, опасности от околната среда, неправилна грижа за кожата.
Как да се лекува акнето?
На първо място се консултирайте с вашия лекар. Ако необходимите  тестове покажат, че тялото ви е наред, но все пак имате акне, то може да опитате някои от следните рецепти за борба с тази напаст.

1.                  Една супена лъжица градински чай се залива с чаша гореща вода и се оставя да престои 30 мин. След прецеждането добавете половин лъжица мед и бъркайте, докато той се разтопи. Два, три пъти на ден с тампон нанасяйте от сместа върху засегнатите участъци от лицето и тялото.
2.                  Маска от протеини и лимон. Разбийте на пяна един белтък и прибавете супена лъжица лимонов сок. Нанесете от сместа дебел слой върху кожата за 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.
3.                  Една супена лъжица сок от алое се смесва с лъжица мед и лъжица сок от лимон. Нанася се върху лицето за 20мин. и се отмива с хладка вода. Тази маска има изсушаващ , избелващ и антибактериален ефект. Може също върху тампон или марля да изцедите сок от алое и да приложите към засегнатите места за 15мин. или просто да обтриете лицето си с нарязани смачкани листа от алое.
4.                  Залейте 2 суп. лъжици от билката Змийско мляко с половин литър вряла вода. Оставете да престои за 20 мин. След това прецедете и получената отвара използвайте като лосион за засегнатите участъци.
5.                  Маската от краставица предотвратява появата на акне. Настържете краставица, нанесете върху лицето за 15-20мин., след което го измийте с топла вода.
6.                  Ефективна е и маската от домати и сода за хляб. Пасирайте 0,5 кг. пресни домати и прибавете лъжица сода. Нанесете върху лицето за 30 минути и измийте след това с хладка вода.
Тези рецепти, лесни за изпълнение, ще ви помогнат да придобиете чиста и красива кожа.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects