Как да изберем домашни любимци за охрана на дома


Нека се запитаме дали има хора, които си остават привързани към определени домашни любимци през целия си живот. Това е така и несъмнено тези животни са кучетата. Това важи обаче, само ако първото ни запознанство е оставило само положително спомени и емоции в съзнанието ни. Има такива от Вас, на които им е провървяло и тяхното първо запознанство с тези домашни любимци е било незабравимо, тъй като техните кучета са били истински умни. Въпреки, че въпроса ни е поставен как да изберем домашни животни за охрана на дома, истината е, че вие не избирате само куче за охрана, което да пази имуществото Ви. Вие избирате също така верен приятел, които може също така да играе и да забавлява вашите деца, но и да ги научи на любов към природата.
Веднага ще Ви кажем, че тук не става въпрос за куче, което ще седи на каишка. Аз лично съм противница за подобна „грижа” на всякакви домашни любимци. Това е нехуманно и нечовешко. Все пак ние не бихме искали да научим децата си на подобно отношение към животните. Но също така нека си зададем един въпрос, който пряко касае охраната на дома ни, а именно „Какво точно може да направи куче, което е вързано?”. Да защити колибката си? Или пък да Ви оповести, че в къщата Ви се опиват да влязат неканени гости… Всички домашни любимци, които са вързани нямат възможност да Ви защитят, дори и да са много умни, смели и силни, ако се намират на каишка. Така те не могат да се научат да оценяват ситуацията адекватно и ще започнат да лаят при всеки страничен шум. Ако пък избраните от Вас домашни любимци не са толкова умни или пък мързеливи, то те няма да реагират по никакъв начин на влизане с взлом в имуществото. За какво тогава Ви е подобно куче?
Ако трябва да говорим още по-конкретно как да си изберем домашни любимци за охрана, то ще отбележим, че има специални породи, които са приучени именно за тази цел, но и също така са много любвеобилни и могат да станат ваш верен приятел. Подобни породи кучета притежават необходимите качества, за да Ви защитят при евентуална опасност. Това е заложено генетично в тях. Такива кучета са уравновесени и много спокойни, но стане ли някаква ситуация, когато се налага да Ви защитят те стават агресивни и могат да Ви помогнат много. Сред породите кучета има такива, които са специално за тази цел. Обикновено за охрана на дома се вземат големи и силни кучета, които да могат да се справят със ситуацията.
В заключение ще Ви кажем, че ако изберете домашни любимци в лицето на верните приятели на човека, а именно кучетата не бива да ги запознавате с всички. Така рискувате животното да стане прекалено любвеобилно и да не може да Ви защити. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects