Как правилно да хванем тен


Август е месец на отпускарския сезон. Плажовете все повече се пълнят, а слънцето жари силно. Заедно с тези, които могат да си позволят седмица ваканция край морето, там се пълни с народ и през почивните дни. И всички искат да се приберат с тен у дома, без да отчитат риска от целодневното излагане на слънчевите лъчи. Хората често си правят слънчеви бани, в резултат на които си навличат здравни проблеми – изгаряния, слънчев удар, а в някои случаи може да се предизвика развитие на рак на кожата. Поради това е важно да се знае как правилно да се загаря на слънце.
Всеизвестно е , че слънчевата активност е най-голяма от 11.00 до 16.00 часа. В тези часове е противопоказно излагането на слънце, особено за хората с чувствителна кожа, за децата и възрастните. Оптималното време е сутрин от 9.00 до 11.00 часа и след обяд от 16.00 до 19.00 часа. За слънчевия загар в този случай ще трябва повече време, но той ще бъде по-траен и по-равномерен, няма да е вреден за тялото. Излагането на слънце трябва да става постепенно – от пет до десет минути първия ден, до постепенно увеличаване в следващите дни до два часа. Но не повече. По-силно  ще изгорите, ако сте във водата или в близост с нея, защото тя има свойството да отразява слънчевите лъчи. Трябва да знаете, че излизайки от морето или от басейна, е наложително да подсушите тялото си, защото водните капки увеличават ефекта от слънчевото изгаряне. Не забравяйте, че в горещото време трябва да се защитят очите, главата и косата не само на плажа, но и на улицата.
Някои хора трябва особено внимателно да се излагат на слънце и дори съвсем да не го правят. Става въпрос за слънчева алергия, кожни проблеми, болести, изискващи постоянен прием на лекарства – причини, налагащи да се избягват силните слънчеви лъчи.
Затова – радвайте се на лятото, на слънцето, на морето, на отпуската си, но разумно, за да бъдете здрави!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects