Как правилно да хванем тен


Август е месец на отпускарския сезон. Плажовете все повече се пълнят, а слънцето жари силно. Заедно с тези, които могат да си позволят седмица ваканция край морето, там се пълни с народ и през почивните дни. И всички искат да се приберат с тен у дома, без да отчитат риска от целодневното излагане на слънчевите лъчи. Хората често си правят слънчеви бани, в резултат на които си навличат здравни проблеми – изгаряния, слънчев удар, а в някои случаи може да се предизвика развитие на рак на кожата. Поради това е важно да се знае как правилно да се загаря на слънце.
Всеизвестно е , че слънчевата активност е най-голяма от 11.00 до 16.00 часа. В тези часове е противопоказно излагането на слънце, особено за хората с чувствителна кожа, за децата и възрастните. Оптималното време е сутрин от 9.00 до 11.00 часа и след обяд от 16.00 до 19.00 часа. За слънчевия загар в този случай ще трябва повече време, но той ще бъде по-траен и по-равномерен, няма да е вреден за тялото. Излагането на слънце трябва да става постепенно – от пет до десет минути първия ден, до постепенно увеличаване в следващите дни до два часа. Но не повече. По-силно  ще изгорите, ако сте във водата или в близост с нея, защото тя има свойството да отразява слънчевите лъчи. Трябва да знаете, че излизайки от морето или от басейна, е наложително да подсушите тялото си, защото водните капки увеличават ефекта от слънчевото изгаряне. Не забравяйте, че в горещото време трябва да се защитят очите, главата и косата не само на плажа, но и на улицата.
Някои хора трябва особено внимателно да се излагат на слънце и дори съвсем да не го правят. Става въпрос за слънчева алергия, кожни проблеми, болести, изискващи постоянен прием на лекарства – причини, налагащи да се избягват силните слънчеви лъчи.
Затова – радвайте се на лятото, на слънцето, на морето, на отпуската си, но разумно, за да бъдете здрави!

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects