Хармония и уют в спалнята според фън шуй


Спалнята , съгласното древното учение за фън шуй, има особено значение. От една страна , тя е място за отдих , а от друга – способства за идеални любовни отношения.


Как да осъвместим тези две страни? Ето няколко съвета за спалнята, според специалистите по фън шуй:

Цветова гама
Ако искате да съхраните любовта в първите години от брака, боядисайте спалнята в червено, а ако не ви харесва – в ярко розово или прасковено. Червеният цвят, според фън шуй, създава страст и носи щастие в брачния съюз. Що се касае за бельото, идеален за него е белият цвят. След това идват пастелните природни нюанси. Не е препоръчително да се използва бельо в синьо. Допустима е комбинацията с бяло. Такова съчетание ще превърне вашето легло в място, където ще се чувствате топло и уютно.
Особено отношение има фън шуй към цветята, които така обичаме да редим в спалнята. От една страна красивите растения освежават интериора, а от друга – тяхната енергия , ако са повече , може да повлияе на личния ви живот. Затова цветята в спалнята трябва да са не повече от две, да са в идеално състояние и да цъфтят.

Картини, изображения и кристали в спалнята
Те трябва да изобразяват онова , към което в настоящия момент се стремите. Ако искате да постигнете лично щастие , трябва да бъде изображение на влюбена двойка. Картина с деца е подходяща тогава , когато се яви мисълта за собствено дете. Ярките нюанси са подходящи за онези , които се намират на пика на своята любовна страст . Зрелите плодове и спокойните природни картини (но не есенни) са за двойките , които искат да съхранят отношенията си дълги години . Фън шуй категорично забранява в спалнята да има картини с изображение на вода – езеро, море, дори аквариум.
Отлично допълнение на спалните за семейни и несемейни са кристалите , разсейващи светлината, пресъздаващи играта на слънцето. Те внасят отлично настроение, привличат противоположния пол , помагат при зачеването на дете. Според фън шуй в спалнята може да има отделни кристали или дори цели щори от прозрачни камъни.

Спалнята по фън шуй – огледалата срещу леглото
Фън шуй категорично отрича огледалата в спалнята, защото те разрушават любовта и брака, явяват се проводници на лоши енергии. Това може да развали съня, да влияе отрицателно върху почивката, да разстрои личните отношения. Затова изискванията към огледалото са , ако не да се махне , то да се закрепи към тоалетката или вратата на гардероба, да се закрие с лека завеса, за да не се отразяват в него хората , които са в спалнята.
Голямо значение се придава на леглото. Важно е то да се постави така , че да избягва факторите, влияещи отрицателно на съня и на хората. Краката не бива да сочат към вратата; леглото не бива да се отразява в огледалото; да сключва остър ъгъл със стената; главата да е близо до прозореца.

И още нещо – ако в спалнята няма голямо легло , фън шуй съветва по-добре да се спи разделно, на две отделни легла, отколкото те да се приближат едно до друго, защото голямата любов и хармонията в секса могат да изчезнат.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects