Грижи за мазната кожа на лицето през лятото

Мазната кожа на лицето се отличава с разширени пори, мазен блясък и зачервявания. Жените с такъв тип кожа трябва да се грижат за нея постоянно и най-вече през лятото, когато тя е изложена на ултравиолетовите лъчи.
                       

Грижите започват с почистването на мазната кожа с помощта на специални козметични и лечебни средства , съдържащи салицилова киселина, глина, пречистена сяра, цинков оксид, камфор, куркума, масло от чаено дърво, растителни екстракти и витамини. С тяхна помощ се премахват черните точки, порите се свиват, премахва се нежелания блясък, предотвратява се появата на акне. Лятото може да се насладите на ексфолиантите от водорасли, които премахват излишните мазнини в кожата, стесняват порите, превенция са срещу комедоните.
Вторият важен момент е за този тип кожа да се използват лосиони и тоници, несъдържащи алкохол. А при избора на гелове, кремове и емулсии, да се предпочитат леките консистенции, съдържащи термални води. По този начин може да се избегне въздействието на бактериите, водещи до зачервяване на кожата и появата на черни точки по нея. Ако имате мазна кожа, използвайте през лятото кремове и лосиони с цинков оксид, който има противовъзпалителен ефект. Когато си избирате слънцезащитен крем, нека той да е от по-леки продукти, без съдържание на масла, които замърсяват порите.
Два пъти на ден, сутрин и вечер, почиствайте лицето с пяна, гел или мляко, предназначени за мазна или комбинирана кожа. Не се мийте с гореща вода, защото тя провокира отделянето на мастен секрет от порите. По-добре използвайте хладка вода или правете контрастен душ на лицето. Носете винаги , особено лятото, мокри кърпички, с които да освежавате лицето и да предотвратявате отделянето на мазнина. По възможност се откажете лятото от тоналните кремове, защото те запушват порите. Чудесно действа на лицето през горещите дни маската от глина. Тя абсорбира мазнината, отлюспва мъртвите клетки, стяга порите и подобрява цвета на лицето.
За жените с мазна кожа е много важно видимо да подобрят нейния вид,което ще им даде самочувствие и настроение, ще им помогне да се отърват от комплексите. Желания ефект ще постигнете като непрекъснато овлажнявате кожата на лицето си през лятото, тонизирате я, защитавате я от слънцето.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects