Грим в индийски стил – красота, изразителност и яркост


Индийската жена се отличава с особена красота, тайнственост и шик. Важна роля има и грима, който подчертава нейната природна привлекателност. Защо пък и ние, европейските жени, да не пробваме грима в индийски стил?

Отличително за него е използването на сенки, червило, гланц и изчистена очна линия. Включва се цялата палитра на една цветова гама, като се извършва плавен преход от светли към тъмни нюанси в края на окото. Понякога се използва различен блясък, както на веждите, така и на горния клепач, придаващ допълнително очарование на очите. С помощта на очна линия, предимно черна се очертава цялото око, като се излиза малко извън дължината на веждата. Индийският грим включва ярко червило от рубинени до кафеникави нюанси.

Ако решите да пробвате как ще изглеждате с този грим е необходимо първо да определите своя цветотип според цвета на кожата , косата и очите. Традиционният индийски грим идеално пасва на смугла кожа, тъмни коси и преимуществено тъмни очи – кафяви или зелени. Дамите със светла кожа и по-светли очи и коси не бива да се отказват от този грим. Просто трябва повечко да се потрудят.

Както при този , така и при други стилове грим е най-добре да се спрете на сенки с гъста кремообразна текстура. За смуглата кожа се използва лек тонален крем, който незабележимо подчертава природния тен. По-светлите дами трябва леко да затъмнят кожата на лицето си.  Пудрата трябва да бъде съобразена с цвета на косата. Ако е тъмна, спрете се на бежови и кафеникави тонове. Ако е светла – на топлите оттенъци в розово и прасковено. Зеленооките дами успешно могат да използват сенки във всички нюанси на зелено, златисто, медно и кафяво. За европейките със сини очи е подходяща цялата палитра от розово, оранжево-розово, лавандула, сребристи, сиви и виолетови цветове. А жените с кафяви очи са улеснени в своя избор. Практически те могат да ползват всякакви оттенъци.

А сега няколко думи за очната линия. Тъмнооките дами трябва да предпочетат черни или кафяви тонове. За светлите очи са подходящи кафяво или сиво. Очната линия трябва да се нанася от основата на окото към края, като, както казахме вече, трябва да е леко по-дълга от веждите.  
Ако нанасяте вечерен или празничен грим, то трябва да очертаете с очна линия цялото око. Ако искате по-естествен, ежедневен грим, то линията може да се нанесе по целия горен клепач и наполовина под долния (обикновено само във външния край). След това старателно нанесете спирала на миглите като при избора на нейния цвят подходите както при избора на очна линия.

Като завършващ щрих нанесете червилото. То, както и гланцът, трябва да бъде в ярки наситени тонове. За тъмнокосите красавици са дълбоките цветове на розово, червено и малиново. За блондинките – по-малко наситените коралово и розово, както и жълтеникавите нюанси.


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects