Ефективни средства за почистване на черни точки по лицето


Черните точки са проблем при много хора. Счита се , че те се появяват, когато мастните жлези не функционират правилно.  Възможни причини за появата им са и неправилното хранене, неправилната грижа за кожата, постоянен стрес, наследственост, лоша околна среда.Да се борим с тях можем и самостоятелно, без да прибягваме до скъпи козметични процедури.
Прекрасна профилактика за черните точки /комедоните/ е рационалното и балансирано хранене, здравият сън и отсъствието на стресови ситуации. Но какво да правим, ако все пак те се появят?
Много ефективно средство е маската от половин чаена лъжица прах от куркума и една чаена лъжичка сок от кориандър. Маската трябва да се нанася ежедневно, до изчистване на лицето.
Може да нанесете затоплен мед върху лицето за 15 минути, след което да отмиете с топла вода.
Преодоляването на комедоните може да се постигне с търкане на лицето с лимонов сок.
Може да се почиства лицето със зъбна паста. За целта се залива за 15-20 минути с вряла вода мека четка за зъби. След като се охлади, се слага паста за зъби, която се нанася с кръгови движения върху проблемните участъци за 3-4 минути. Процедурата не е препоръчителна за зоната около очите.
Един от най-ефективните способи за борбата с черните точки по лицето е лосионът, приготвен от лайм /зелен лимон/, бадемово масло и глицерин. С него трябва да се обтрива лицето всеки ден. Той е много полезен и при избелване на пигментни петна.
Добър начин да се почистят черните точки е маската от яйчен белтък, една супена лъжица кисело мляко, една лъжица хума и супена лъжица мед. Продуктите се разбъркват добре до получаването на хомогенна смес, която се нанася върху лицето за 15-20 минути, след което се измива с топла вода.
Трябва да отбележим, че веднъж и завинаги да се отървете от черните точки е невъзможно, тъй като мастните жлези работят непрекъснато. Но е възможно да ги направите не толкова забележими. Не забравяйте, че как ще изглежда кожата ви, зависи само от вас.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects