Как да декорираме кухнята красиво


За всяка домакиня кухнята е специално място, където тя прекарва голяма част от времето си, а вечер се събира цялото семейство. Затова е разбираемо желанието тази част от жилището да е удобна, практична , уютна и красива. Проектите за домове с просторни кухни и оформен интериор са мечтани и красиви. Въпросът е как да декорираме неголямата кухня у дома, за да е хубава, без дребни елементи , които после ще затрудняват почистването.

За да подредим това помещение са ни достатъчни няколко ярки детайла. Може да се окачи на стената фотография на плодове, цветя или дървета. Простата рамка в комбинация с цветовете на снимката ще бъде стилна и изразителна. Може да подберете най-обикновени сюжети, да купите готови картини или сами да направите снимки на листа, плодове, клонки и на всичко, което ви харесва в природата.

Като декор за малката кухня е идеален натюрмортът –  ябълки, портокали, праскови, плодове според сезона, които ще внесат много красота и позитивизъм, ще повдигнат настроението.

Никой няма да спори, че красивите завеси се набиват на очи и правят кухнята още по уютна и красива.

Не мислете , че покривката за маса е непозволен за ежедневието разкош, подходящ за празнични дни. Ако я залеете с чай или кафе, или изцапате с нещо друго , ще я изперете. Но не пренебрегвайте нейната роля за интериора в кухнята.

Декоративните гърненца, кухненските кърпи и престилки са не само необходими при работа в помещението, но са и чудесна декорация. Да не забравяме, че и текстилът никога не излиза от мода. А кухненските съдове още от далечни времена се използват като украса. Това не означава , че трябва да изкараме най-красивите си сервизи. Миниатюрен чайник, декоративна плоча или комплект за подправки са достатъчни. Задължително трябва да следваме правилата за стил. Ако набутаме в кухнята всичко, което ни харесва и преценяваме , че е  за там, ще създадем истински хаос, от който после трудно се излиза.

За да бъде правилно декорирана кухнята, нещата трябва да се комбинират – съдовете, мебелите, покривките и завесите.

Контраст може да постигнем със стенни часовници, саксии с цветя и други елементи.

Особен уют и топлина в кухнята създават нещата, които сме сътворили сами. Например бутилка или буркан с ярки зеленчуци, наредени на слоеве. Те се приготвят бързо, без много усилия, изглеждат красиво и имат голяма трайност. Просто вземете фигурална бутилка или буркан и наредете на редове малки ярки листни и други зеленчуци: доматки, чушки, люти чушки, краставици, карфиол, лукчета. Залейте всичко със саламура, затворете и украсете с панделка. Оставете творението си на плота или на някой шкаф и се радвайте на ефекта му.

И помнете, в уютната кухня всичко винаги трябва да е под ръка. Фантазирайте, но не се престаравайте, за да постигнете красива и ефектна декорация!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects