Цветови решения и форма на ноктите при маникюра – актуални тенденции


Тенденциите в маникюра, както и тенденциите в модата, няколко пъти в годината карат жените да менят своите предпочитания. Важното е да сме на гребена на вълната и да схванем хармоничното съчетание между цветовите решения и  формата на ноктите, за да имаме перфектен маникюр.
Актуална е овалната или бадемовидна форма на ноктите. Дължината им е къса или средна, не повече от 1-1,5 см. Стилистите твърдят, че квадратната форма на ноктите е безвъзвратно остаряла, но ако все пак не сте готови да се разделите с нея, трябва поне малко да закръглете ъгълчетата на ноктите.
По отношение на цветовете, актуални са пастелните нюанси, от прозрачния, до наситено телесния. Лакът може да бъде перлен, матов, с ефект на пясък или с друг вариант на покритие. Такъв маникюр е универсален. Пасва чудесно и за офиса, и за делова среща, и за излизане вечер. Сега на мода са ноктите със средна дължина, покрити с неярък лак.
Не си мислете, че ярките и наситени цветове не са модни вече. Цветът на лака може да се избира според  тоалета или грима, или да се използва съвършено непривичен цвят – слънчево жълто, електрик, изумрудено зелено, бяло. А за засилване на ефекта, може да използвате нейл арт, футуристични рисунки, геометрични орнаменти, фигури.
Лунният маникюр, който вече няколко сезона не отстъпва своята лидерска позиция, отново не губи влияние. Но за разлика от преди, когато се залагаше на контраста, то сега се препоръчва съчетаването на близки оттенъци. Например, бяло и телесно, розово и коралово, бежово и кафяно.
Цветовете металик присъстват сред дрехите, аксесоарите, украшенията, грима и , разбира се, при маникюра през модния есенно-зимен сезон.
В дизайна на ноктите все по-често се използват линии – хоризонтални, вертикални, диагонални, цветни, ярки, контрастни или в тон. Или просто произволни тънки линии.
Много мило и женствено изглежда маникюрът с цветя, които през есента и зимата ще ни напомнят за отминалите топли дни.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects