Защо солариумите са вредни за кожата?

За ползите и вредите от слънчевите лъчи е изговорено много, но за солариумите и тяхното въздействие на кожата за съжаление голяма част от жените не са наясно. Основният проблем тук е неосъзнаването на самите негативни страни на този вид изкуствен тен, тъй като кожата ви в началото може и да става с много красив външен вид, но въпреки това тя се уврежда безвъзвратно. И така, с какво всъщност са вредните солариумите и защо те не са добра алтернатива за дамите, които така копнеят да имат загоряла кожа?

Първото, което искаме да кажем е това, че тена вече отдавна не е на мода и сега всички модни звезди дори пропагандират за естествения външен вид, защото съгласете се, че е по-добре да има бледа кожа, но тя да е здрава и млада дълго време, а не да я увредите безвъзвратно и да съжалявате за това свое решение след 5-6 години. Ултравиолетовите лъчи, които се поглъщат от кожата по време на слънчевите бани биват два вида – UVA и UVB. Разбира се, че когато се намирате под слънчево въздействие, вие попадате под влиянието и на двата типа, като те съответно оказват негативни последствия на кожата след това.  Принципната разлика между естествения и изкуствен тен, който получавате в солариумите е в това, че там има специални лампи, които съответно дозират в определено количество тези лъчи, като така един вид се постига безопасност за кожата, но това е много погрешно понятие и сега ще разгледаме причините.
Едно от нещата, което не може да се избегне дори при контролиране на двата типа лъчи е преждевременното стареене на кожата, както и нейната повишена сухота. Другото важно нещо, което трябва да знаете е, че ако имате много лунички или бенки по тялото, тогава и двата вида слънчеви бани са ви противопоказни, тъй като така не само, че вредите на кожата си, но и на здравето си, тъй като при вас е увеличен рискът за развитие на рак. Освен това, не винаги тена от солариумите е красив и равномерен. Колкото и рядко да ходите на солариум, кожата ви отново страда и това се оказва не само в преждевременното стареене, но и във факта, че тя губи еластичността си, а също така и в появата на бръчки доста по-рано.

Агресивните лъчи дори и при изкуствените слънчеви бани просто убиват красотата на кожата ви, така че е най-добре да избягвате този вид получаване на тен. Бъдете естествени, уверени, стилни жени и се научете да подчертавате вашата красота, защото само така винаги ще се отличавате в тълпата с изящество и истинска ненадмината женственост!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects