Как правилно да нанасяте очна линия – съвети и техники

Много от жените си мечтаят да се научат идеално да нанасят очна линия, но това така и не им се получава. В действителност тази задача не е толкова трудна, но ако знаете правилните техники за нанасяне. Само тогава ще можете сами да сътворите истински чудеса в грима и да се радвате на получения резултат. Разбира се, че в началото ще ви се наложи да се потренирате известно време, за да ви свикне ръката, но след това ви уверяваме, че ще можете лесно да се справите с нанасянето.
стрелки на глазах техника нанесениястрелки на глазах техника нанесения
Тук е време да споменем и първия ни съвет, а имено ако сте начинаещи в гримирането, тогава не ви препоръчваме да правите експерименти и да слагате очна линия на очите си половин час преди да излезете на среща, защото резултата от това бързане може да е плачевен. В зависимост от желания резултат, който искате да постигнете можете да използвате козметични продукти с различна текстура – очна линия молив, течен модел или дори обикновени сенки за очи. Естествено, че най-добрият вариант е течната очна линия, защото така линиите се получават най-резки и едновременно с това прецизни. Трудността идва от това, че много от вас се страхуват в буквален смисъл да използват тази част от грима и така ръцете ви започват да треперят леко. Просто потренирайте малко и ще видите, че това не е толкова трудна задача, както сте си мислили в началото.
стрелки на глазах техника нанесениястрелки на глазах техника нанесения
Гримьорите съветват начинаещите да започнат с моливите, тъй като те са по-лесни за използване и така ще можете да свикнете със самото нанасяне. Важно е обаче да осъзнавате, че така линиите се получават не толкова ярки, но пък от друга страна това е идеален вариант за ежедневен грим, с който да подчертаете очите си и тяхната изразителност. За съжаление обаче това нанасяне има и един друг съществен минус, а именно това че е много вероятно след няколко часа линиите да се разтекат леко и това в никакъв случай няма да е красива картинка. Затова ви съветваме да използвате спрейове за фиксиране на грима, за да избегнете вероятността да се случи това. Именно поради тази причина някои жени предпочитат да използват очна линия, която е под формата един вид на флумастер, тъй като така нанасянето е лесно, но тук е важно да знаете, че задължително трябва да дадете малко време на грима, за да изсъхне добре, тъй като в първите няколко минути той лесно може да се размаже, ако не внимавате.
стрелки на глазах техника нанесения

Запомнете обаче, че очната линия ще изглежда идеално само ако сте подготвили кожата ви преди това. Точно затова е важно да използвате например пудра на клепачите, а също така не забравяйте да използвате подходящото за вас средство, за да скриете тъмните кръгове под очите. Помнете и за симетричността при нанасянето на всеки грим, защото само така ще можете да изненадате всички с вашата нова визия и един наистина изтънчен образ.  

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects