Как да изберем формата на веждите според типа на лицето


Правилната форма на веждите е способна да преобрази лицето, като визуално коригира някои негови черти или подчертае достойнствата му.
За овалното лице са подходящи всякакъв вид вежди – от дъгообразни, до хоризонтални, но най-добре ще изглеждат веждите с по-мек ъгъл. Дамите с овално лице са просто късметлийки, защото притежават перфектната форма и веждите няма да играят значима роля при оформянето на образа им.
За продълговатото лице специалистите препоръчват да се подбере такава форма на веждите, която визуално да приближава лицето до овалния тип. Такива са хоризонталните дълги вежди.
Сърцевидното лице се отличава с остра брадичка, която може да се смекчи с дъгообразни вежди.
За да се удължи зрително кръглото лице, ще помогнат извити и по-къси,но в никакъв случай с остър ъгъл вежди. Ако те са прави, ще подчертаят сферичната му форма. Леко повдигнати и заоблени вежди с мека извивка са най-удачния избор.
Специалистите съветват жените с квадратно лице да придадат такава форма на веждите си, че да отклоняват погледа от рязко очертаните челюсти. Най-удачни са дългите вежди с плавна извивка. Ако са удебелени, те ще изглеждат още по-добре, защото ще смекчават линиите на лицето.
Ако имате изпъкнали скули, спрете се на повдигнати вежди, с отчетлив ъгъл на извивката, но не и дъгообразни. Те ще балансират лицето.
Ако лицето ви е широко, не се спирайте на късите вежди с повдигната краища, защото ще разширят още повече образа.
Когато избирате типа вежди, първо обърнете внимание на формата на лицето си, а после изберете дебелината на веждите. Там трябва много да внимавате. Веждите не бива да се изтъняват прекалено много, защото ще изглеждат смешно и ще имат обратен ефект.
Трябва да внимавате и с извивката на веждите – ако е прекалено голяма, те ще придадат учуден поглед на лицето.
При оформянето на веждите не забравяйте, че началото им трябва да бъде с милиметър, два извън вътрешния ъгъл на окото, а краят - съответно извън външния ъгъл. Излишно е да напомняме, че веждите трябва не само да са изразителни, да са в хармония с типа на лицето и цялостния образ, но и да са добре поддържани.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects