Артишок и какви са ползите му за здравето?

Повечето хора, чувайки за артишок си мислят, че това е само продукт, който може да се хапва и да се използва в храната, но не и като начин да се справите с редица заболявания. За съжаление и до днес по-голяма част от обществото са свикнали да виждат плодовете и зеленчуците само като начин да заситят организма си с полезните вещества, както и да поддържат нормалните си жизнени функции на тялото. Ето защо е време да се промени нещо и да разберете това, че народнатамедицина може да ви е много полезна, за да се справите с най-различни болести, като в това число влизат и кожните проблеми, от които страдат доста жени.

Както може би част от вас знаят, на развитието на една болест влияят основно три фактора – наследственост, околна среда и начин на хранене. Колкото обаче и да ви е странно, именно храната влияе най-силно в случая на това дали ще сте здрави и красиви разбира се. За съжаление обаче все още не са много хората, които разбират това и използват тази цяла наука за храната в своя полза, подобрявайки своето здраве по този начин.
Днес вече е известно това, че полезния артишок е богат източник на едни от най-важните вещества за организма и нормалното му функциониране - калий, калций, желязо, фосфор, фибри и много други. Те от своя страна имат силно положително действие на цялостното здравословно състояние на човек, а освен това спомагат доста при проблеми с черния дроб, атеросклероза, хепатит, а също така при повишена секреция на жлъчния мехур. Редовната консумация на артишок в храната помага за намаляването на нивото на захар в кръвта и за подобряването на апетита. Освен всичко това, той е полезен и за храносмилателната система, при лечение на силна мигрена, а също така е отлично дуаретично средство. Друго негово свойство е това, че спомага за изкарването на така вредните токсини от тялото, но и това че подобрява състоянието на кожата, правейки я мека, гладка и красива. Веществата, които се сдържат в артишока стимулират регенерацията на клетките, ако не се храните добре или пък злоупотребявате с алкохолни напитки.


Не просто така умните хора са казали, че „Ако не използвате храната като лекарство, то много скоро ще използвате лекарствата като храна”. Предполагаме, че повечето от вас ще разберат тези думи и тяхната сила, особено в днешно време, когато много от хората водят забързан начин на живот. Всеки се опитва да постигне кариерно развитие, забравяйки така за своето здраве и затова, че е много важно да се грижите за него, а не само да мислите за това, колко пари изкарвате. Все пак, нали се сещате, че с пари могат да се купят много неща, но здраве не можете да си купите, така че замислете за това, докато все още имате време. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects