Японският маникюр – естетичен и лечебен


колоритен маникюр в различни цветове
Естетиката на японските традиции винаги е привличала вниманието на европейските жени. Модното японско кимоно бе заменено от азиатския грим, а днес всички се възхищават на така наречения „японски маникюр“.Интересно е да се знае за него, че той създава защита от вредните въздействия на околната среда както за ноктите, така и за ръцете. Практически днес той се предлага във всички салони за красота.
Японският маникюр се отличава със своята различна техника. При него не се ползват метални артикули, а само инструменти от естествени материали като дърво, керамика, велур. А при процедурите се използват само натурални екстракти без изкуствени добавки, което ги прави терапевтични.
Този вид маникюр допуска използването на всякакви нюанси, дори и най-ярки. За цялостното му изпълнение са нужни около два часа. Добрият специалист трябва първо да определи състоянието на ноктите на своя клиент и след това да пристъпи към индивидуална терапия. Отначало пръстите престояват известно време във ваничка с натурално оризово мляко. След това на кутикулите се нанася течност, богата на минерали, забавящи техния растеж. За отлепянето им се използва палка от портокалово дърво. Следва процедура, осигуряваща дишането на ноктите. С оризови подложки се премахват мъртвите рогови клетки, а след това с керамична пила се придава необходимата форма на нокътните пластини.
Като следваща стъпка, в ноктите се втрива специална паста, съдържаща масло от чаено дърво, минерали и перлен прах. Така се лекуват пукнатините по тях и не се допуска разслояването им. После се наслоява мека пудра с пчелен восък и се извършва полиране с парче истинска телешка кожа. Тя помага да се приемат всички хранителни вещества в пастата и пудрата. Ноктите стават лъскави и гладки, получава се перлено розов оттенък, който се задържа повече от две седмици.
В последният етап нокътната повърхност се покрива със специална защита, в основата на която стои жен шен. И накрая се прави внимателен масаж на ръцете с горещи торбички, пълни с минерали и напоени с етерични масла сухи цветя.
Японският маникюр лекува ноктите, прави ги красиви и здрави. Затова все по-често към него прибягват не само жени, но и мъже.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects