Алое и какви са неговите удивителни свойства?

Съгласно историческите данни, растението алое вече на протежение на доста години се използва в качеството си на лекарство от много болести, като в това число и при раздразнения на кожата и не само. В древен Египет това народно средство се е използвало не само за приготвянето на различни мехлеми, но и при балсамиране. Разбира се с тези си свойства, алоето има множество приложения и сега ще разгледаме само част от тях.

Изгаряния
Различните мазила, които се приготвят на основата на алое могат да помогнат много при лечението на изгаряния, като в това число влизат и слънчевите изгаряния на кожата. Именно поради това си свойство, растението влиза в състава на множество кремове, които се грижат за лечението на този тип кожни проблеми. В него се съдържат вещества, които премахват болката и възпалението, а също така стимулират процеса на възстановяването на кожата. Проведени са множество изследвания, които доказват, че гелът от алое може помага дори повече от лекарствата при изгаряния, което е наистина удивително и много полезно свойство на това растение. Въпреки това е важно да запомните, че това народно средство се използва само за лечение на леки до средни изгаряния, но в никакъв случай не трябва да нанасяте гела на открити рани.

Херпес и кожни заболявания
Друго полезно свойство на алоето е това, че той може да се справи с редица кожни заболявания, като в това число влизат дори херпеси на гениталиите. Растението е наистина удивително противовъзпалително средство, затова можете да го използвате смело при този вид кожни проблеми, като например при еритема.

Диабет
Сокът от алое има мощно действие при намаляването на нивото на захарта в кръвта при болните от диабет тип 2. Това само по себе си доказва силата на народната медицина, дори при по-тежки заболявания.
Алоето се състои в 99% от вода, но въпреки това съдържа в себе си много важни и полезни вещества като гликопротеини и полизахариди. Те ускоряват заздравявано на повредените тъкани и стимулират регенерацията на нови кожни клетки. Освен това, те имат стимулиращ ефект върху имунната система. За тази цел можете да използвате просто сока от алое, като просто отчупете едно парче от това растение и махнете горната по-твърда част. Разбира се, че можете да използвате и различните козметични продукти, в чийто състав влиза това растение, но все пак те ще са по-малко ефективни.

Не може да се отрече това, че алое е едно наистина удивително народно средство за лечение на множество болести, но най-силно то се използва при кожни изгаряния. Не пренебрегвайте неговото мощно действие, защото няма нищо по-полезно от силата на природата. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects