Градуиране, градиент и ефект деграде при косата – кое е правилно?


Често се уморяваме от монохромността, присъща на деловия костюм и образа на делова жена. Опитният стилист може да ни помогне да се избавим от скучната визия. Например, за кой сезон подред е модна за косата техниката на оцветяване с ефект деграде, наричана още градиент или омбре ефект. Метод, който позволява оцветяването на косата в няколко цвята. И между другото, той е различен от брондирането . Ефектът деграде не губи своята актуалност не само при тъканите, но и при маникюра и при косата. Говори се, че първи го е използвал знаменитият Алдо Копола, известен по цял свят с революционните си прически и оцветяване на косата.
Преходите на оттенъците един в друг могат да бъдат плавни или да поразяват със своя контраст. Например, много необичайно изглежда комбинацията между платинен блонд и ярко малинови краища на косата.
Най-популярната гама за омбре ефект е бежово-кафявата. От светлите нюанси на блонд, до наситен шоколад. Без резки контрасти. В идеалния случай трябва да изглежда, че косата  малко е поизгоряла от слънцето. Важно е корените да са по-тъмни от краищата – основната разлика на техниката деграде от брондирането. Вариантите за изпълнение на омбре ефект могат да бъдат много – градуирането на цвета може да бъде в краищата на косата, а може да бъде на нивото на челюстта или скулите. Но не на по-малко от 7-10 см от корените. За есенния сезон най-актуални ще бъдат съчетанията от натурални нюанси. Особено радикалните дами могат да се спрат и на по-радикални цветове – розово, тюркоаз или лилаво.
 Много са привържениците на тази техника на оцветяване, много са и тези, които я отхвърлят, защото им се струва вулгарна. Въпрос на избор и лично предпочитание. В действителност, при неправилен подбор на цветове и неспазване на техниката на боядисване, ефектът може да бъде плачевен. Затова, въпреки привидно простото изпълнение, този метод е достатъчно сложен и най-добре е да се доверим на специалист.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects