Какви са ползите от морската сол за вашето здраве?


Морската сол сравнително неотдавна се появи в супермаркетите, като преди това можехте да я закупите само в специализираните магазини и то на доста скъпа цена. Да, днес тя също доста се различава по стойността си, но все пак е огромен плюс, че това истинско съкровище за вашето здраве е толкова достъпно на всички. Тук обаче веднага възниква логичния въпрос, а именно с какво точно тя е толкова полезна за здравето и днес ще ви отговорим подробно именно на този въпрос.
Основни полезни свойства
Днес все още морската сол се използва основно в качеството си на подправка към ястията, придавайки им пикантна нотка и разкривайки вкусовете на всяко едно вашето кулинарно творение. Заедно с това тя се добива по естествен начин, като именно затова е наситена с множество полезни микроелементи и други вещества. Точно оттук  идват и нейните полезни свойства, защото тя е изцяло природен продукт. Основните вещества, които се съдържат в нея са:
·         Йод – отговаря за естествения хормонален баланс в тялото;
·         Натрий и калий – ускоряват метаболизма;
·         Желязо – пренася кислорода по кръвоносните съдове;
·         Бром – укрепва нервната система;
·         Калций – ускорява възстановяването на раните и укрепва;
·         Манган – укрепва имунитета;
·         Силиций – отговаря за еластичността на кожата;

Най-полезна от всички видове морска сол е сивата, която е най-богата на микроелементи, а също така съдържа екстракт от водорасли. Ето защо не бива да бързате и да купувате тази, която е в най-красивата опаковка, тъй като това е просто рекламен трик и вие трябва да се водите само от нейните качества. Най-разпространената на пазара е бялата морска сол, тъй като тя има най-приятен вкус, но все пак днес говорим за здравето, така че е важно да се водим точно от тези качества на продуктите.
Заедно с всичко това морската сол е отличен начин да се справите с целулита и подкожните мазнини. Съветваме ви да си правите антицелулитни вани, прибавяйки тази съставка, тъй като така ще се грижите за вашата кожа и тя винаги ще е гладка, мека и еластична. За тази цел трябва да купите специална козметична морска сол и да не си отказвате в удоволствието поне веднъж в седмицата да релаксирате с приятна вана. Съветваме ви да добавите и любимите си ефирни масла, с които само да засилите ползата от морската сол в борбата с целулита. Ако пък имате мазна или смесена кожа, тогава можете в продължение на две седмици да миете лицето си с разтвор от морска сол, но след това задължително нанесете овлажняващ крем, за да не изсушите прекалено кожата ви и съответно по този начин да се засили секрецията на мастните жлези.
Съветваме ви да не забравяте, че всичко може да е полезно, но само ако спазвате определената дозировка, така че не бива да се увличате и да прекалявате с разкрасителните процедури с тази съставка. Безспорно това е един наистина уникален продукт, но само ако го използвате в разумни количества.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects