Маникюр по Лунния календар – малки хитрости


Много жени, които имат своя градина, засаждат растенията в нея, ориентирайки се по Лунния календар. Често представителките на прекрасния пол , когато си правят подстрижка, следят Луната да бъде растяща. Даже скептично настроените се придържат към това правило за всеки случай. Сега ще ви разкажем как влияят фазите на Луната върху нашите нокти. Лунният календар ще помогне на всички дами, от Овен до Риба, да изберат най-добрите дни за маникюр и педикюр.
Ноктите на ръцете и краката , както и кожата, се управляват от знака на Козирога. Затова, най-благоприятният ден за маникюр е, когато небесното тяло се намира в Козирог.

-Луна в Овен и Телец – неутрален ден за маникюр. Календарът не препоръчва, но и не забранява да се погрижите за ноктите си, затова може да се заемете с тях в един от тези дни.

-Луна в Близнаци- неблагоприятно време за украсяване на ръцете с изкуствени нокти. По-добре отложете посещението си при маникюрист за следващия ден.

-Луна в Рак – не подрязвайте ноктите си, защото няма да растат здрави.

-Луна в Лъв – дни за активно самоусъвършенстване. Може да реализирате творческия си потенциал, измисляйки нов дизайн за маникюра си.

-Луна в Дева – благоприятен период за всякакъв вид маникюр и педикюр и за удължаване на ноктите. В този ден максимален ефект ще имат лечебните процедури на стъпалата – вана, отстраняване на мазоли, подрязване на врастналите нокти. Последната процедура е добре да я правите при млада Луна, за да израстат ноктите ви здрави.

-Луна във Везни – благоприятно време за масаж на ноктите с ароматни масла. През този период  жените много внимателно се отнасят към цветовете. Затова украсявайте ноктите си с любимите нюанси, което ще повдигне настроението ви .

-Луна в Скорпион – не правете вани на краката. Можете да ги замените с масажи с ефирни масла.
-Луна в Стрелец – правете компреси на ходилата със зехтин, ще бъде особено ефектно. Използвайте го и за лечение на ноктите по същото време, като прибавите и прополис.

-Луна в Козирог – както вече казахме по-горе, най-подходящото време за маникюр и педикюр.

-Луна във Водолей – още един благоприятен период за всякакви процедури на ноктите, а също и за масаж на ръцете и ноктите. Особено успешно ще бъде лечението на мазоли и възпаления по стъпалата.

-Луна в Риби – повишава се чувствителността на целия организъм . Отложете операция на нокът , освен ако не е наложително. Педикюрът и маникюрът през този период изискват особено внимателно отношение към кожата. Не опитвайте нови козметични средства, ако сте склонни към алергия. Успешна ще бъде профилактиката на плоскостъпието.
Педикюрът и маникюрът, направени според Лунния календар  ще ви направят още по-привлекателни, тъй като Луната оказва непосредствено влияние върху здравето на вашите крака, ръце и нокти. Струва си да се ориентирате по нейните фази, което ще обезпечи естествената ви красота.

 Що се отнася до месец септември, то вижте какво ни казва Луната по дни:

1 септември – растяща Луна, отличен ден за маникюр в първата половина на деня или вечерта.
2 септември –благоприятен ден от обяд, до вечерта. Но имайте предвид, че Космосът в този ден излъчва отрицателна енергия, което го изпълва с неприятни емоции. Добре е да ограничите контактите си, особено с малко познати хора. Посетете маникюрист, на когото можете да се доверите.
3 септември – идеален ден за маникюр и педикюр. Растящата Луна способства за здрави и силни нокти. Подрязването и оформянето им ще стимулира мисълта и ще доведе до решаването на всякакви проблеми.
4 септември – растяща Луна в Козирог, подходящ  ден за грижа за ноктите, което ще донесе положителни емоции и повишаване на самочувствието.
5 септември – независимо, че е петък, че аспектите на Луната са добри, абсолютно е нежелателно правенето на маникюр, което ще повлияе отрицателно върху организма, ще провокира и наднормено тегло.
6 септември – събота и растяща Луна – идеален ден за процедури, ако грижата за ноктите ви действа разтоварващо. В противен случай, отложете маникюра, тъй като Луната е във Водолей, който влияе на психиката.
7 септември – крайно неблагоприятен ден. Луната е във Водолей, неделя е. Ако се режат ноктите в този ден, се привличат проблеми и негативни емоции.
8 септември – растяща Луна в Риби, благоприятен ден. Подрязването на ноктите ще ги направи по-здрави и силни- Поглезете се с някакъв интересен дизайн на маникюра.
9 септември – пълнолуние, неблагоприятен ден.
10 септември – намаляваща Луна, хубав ден за маникюр.
11 септември – аналогичен на предния.
12 септември – независимо, че Луната е в Телец, неблагоприятен ден за маникюр.
13 септември – идеален ден за маникюр и процедури. Луната е в Телец и благоприятства твърди нокти със здрав цвят.
14 септември – маникюрът е забранен. Ден за отдих и възстановяване.
15 септември – невероятно благоприятен ден . Макар и намаляваща, Луната е в Близнаци и благоприятства грижите за ноктите. Отрязаните нокти ще ви избавят от негативната енергия.
16 септември – удачно време за обгрижване на ноктите, както в домашни условия, така и в салон. Ще се освободите от депресията и негативните емоции.
17 септември – неутрален ден, Луна в Рак. Допустими са леки и щадящи процедури.
18 септември – Луна в Рак. Планирайте маникюра си в по-ранните часове.
19 септември – ноктите са уязвими, не се изкушавайте с маникюр.
20 септември – Маникюрът ще донесе положителни емоции, ако се направи преди да се стъмни. Усъвършенствайте своята красота – ще се заредите със сили.
21 септември – не подрязвайте ноктите си в неделя.
22 септември – Луна в Дева, положително влияние върху ноктите. Може да се поглезите с вана на краката, нови козметични продукти, удължаване на ноктите.
23 септември – Първата половина на деня е благоприятна за процедури, но не лакирайте ноктите си, за да не намалите силата на организма си.
24 септември – новолуние, тъмен ден. Откажете се от манипулации – риск от травми и изтощение на организма.
25 септември – това е първият лунен ден, не правете маникюр, защото организмът трябва да укрепне.
26 септември – неблагоприятен ден за маникюр, забавени жизнени процеси.
27 септември – Луна в Скорпион, неблагоприятен ден за процедури, но чудесен за масаж на пръстите.
28 септември – отложете маникюра за следващия ден.
29 септември – смело може да се отправите към салона за красота или да се погрижите за ноктите си у дома. Луната е в Стрелец и благоприятства обмяната на веществата в ноктите. А понеделникът ще ви помогне да се избавите от отминалите неуспехи.
30 септември – отличен ден за маникюр, аналогичен на предния. Всякакви процедури максимално ще заздравят ноктите ви.
За съвременната жена са особено важни състоянието на ръцете и ноктите. Може да посещавате салон за красота всеки ден, но не бива да забравяте да търсите най-подходящото време, за което ще ви помогне Лунният календар.
Успех!
И бъдете красиви!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects