Мазна коса : Какво да правя?


мазна коса
Косата, която бързо се омазнява, създава много проблеми. Може само преди няколко часа да сте я измили, изсушили и направили красива прическа, а ето, че тя губи своя обем и не изглежда така свежо.
Специалистите съветват собственичките на мазна коса да не се отчайват, защото с нея могат по-лесно да се справят, отколкото със сухата, чуплива и изтощена коса. Трябва само да се следват прости правила, да се полагат подходящи грижи и, най-важното, да са постоянни. Мазната коса, както и мазната кожа не са приятна гледка, на те са по-добре защитени от влиянието на външните условия. Това, разбира се, е слаба утеха, защото честото миене на косата не позволява трайни прически. Между другото, честото миене не е начин да се излезе от ситуацията. Специалистите съветват да се използват професионални шампоани, които не само добре измиват, но и регулират отделянето на мастния секрет, докато обичайните шампоани само отмиват мръсотията и почистват косата.
Трябва да отбележим, че ако здравето е добро, като причина за омазняването на скалпа може да се посочи и генетична особеност. В такъв случай на помощ идват редовните и правилни грижи: правилно миене на косата, маска, използването на естествени растителни екстракти и естествени продукти като градински чай, коприва, хвощ, дъбова кора и други.
Непосредствено преди измиване, в скалпа може да се втриват обезмаслители: сок от моркови/за тъмна коса/, кисело мляко, сок от алое. Трябва да се спазва правилна техника на миене: шампоанът се разтърква между дланите с няколко капки вода и след това се втрива в скалпа и корените на косата, като се разпределя по нейната дължина. Времето на отмиване на шампоана трябва да е равно или повече от времето на нанасяне.
След измиване използвайте балсам за коса / с рН по-ниско от нормалното/ или домашен балсам, който подкиселява кожата. Това може да бъде слаб разтвор на оцет или лимонов сок. Добре е косата да изсъхне сама. Ако се налага да ползвате сешоар, то сушенето трябва да започва от корените, което ще създаде допълнителен обем на кичурите.
Ако не успеете да се справите с мазната коса в домашни условия и грижите за нея не донесат резултат, посетете салон за красота, като се доверите на изпитан вече фризьор, който ще ви предложи прическа, която максимално дълго ще запази свежия си вид.
Добри резултати дава и мезотерапията , при която минералите и микроелементите могат да ви освободят от проблемите на мазната коса.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects