Зехтинова маска за здрава коса


Особена роля в нашия живот играе външния ни вид. Той ни помага да създаваме нови връзки, да си намерим работа, по него ни преценяват. Красотата на визията изисква грижи, време и постоянство, но те винаги са оправдани. Пък и помислете колко по-приятно е да се общува със спретнато облечен човек, с чисти кожа и коса, с приятна миризма.
Косата е важна част от цялостната ни визия. В преследването на красива прическа с идеален цвят, често забравяме, че употребата на различни препарати и уреди я травмират  и нейното възстановяване ще изисква много усилия. Но ако вече сте допуснали такава грешка и не знаете какво да правите, нашите съвети ще ви помогнат.
Има много козметични средства, предназначени за различни състояния на косата. Но винаги е за предпочитане да се използват натурални съставки. Един такъв продукт е зехтинът. Получен от маслините, той притежава редица полезни свойства. Необработеното маслиново масло има лечебни качества и ускорява растежа на косата. Затова сега ви предлагаме една проста, но ефективна рецепта.
Маската се приготвя със зехтин и етерично масло, за предпочитане от лавандула или от чаено дърво. Затоплете на водна баня сто грама маслиново масло и добавете от пет до десет капки етерично масло. След това нанесете сместа върху скалпа и внимателно масажирайте в рамките на пет минути. После нанесете маската по цялата дължина на косата и я оставете да действа в продължение на три-четири часа, след което измийте главата с шампоан и подсушете. Ефектът няма да отнеме много време.
Поради особено полезните си съставки, зехтинът вече столетия се използва в козметиката. Той идеално почиства повърхността на кожата от мъртвите клетки, улеснява нейното дишане и стабилизира работата на мастните жлези. Възвръща здравето и красотата на косата. Използвайки се като основа за маски, зехтинът може да ни избави от пърхот, да ускори растежа на косата, да върне мекотата и нейния блясък.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects