Влиянието на сребърната планета върху женския организъм


В продължение на много векове Луната се асоциира с женствеността.  Някои учени говорят, че Сребърната планета управлява голяма част от нашите жизнени процеси. Тя влияе също на циклите на приливите и отливите. Човекът, чието тяло 70% е вода, също се подчинява на този природен закон. Едни изследователи утвърждават това влияние, други го отхвърлят, като твърдят, че това е въпрос повече на астрологията, отколкото на същинската медицина.
Независимо от битуващите мнения, много от нас забелязват влиянието на Луната, особено през периоди на пълнолуние, когато ставаме по – раздразнителни, по -  неработоспособни, чувстваме се по-зле.
Периодът на нарастване на Луната е добър за оздравяване и реабилитация на женския организъм. Апетитът нараства, защото на тялото са необходими повече калории и ако жената иска да отслабне, трябва да яде повече зеленчуци, плодове, сирене и по-малко  мазни и калорични ястия. През това време организмът ни трупа хранителни вещества и понякога усилията ни да отслабнем може да останат без  резултат. Растящата Луна  влияе и на мигрената, която може да се засили. Обострят се и стомашните болести. Чувствеността и сексуалното влечение също се увеличават през този период. През него, както и през пълнолуние, има най-много зачатия.
При пълнолуние в женския организъм се увеличава производството на хормони, възникват проблеми с концентрацията и съня. Появяват се отоци, разширяват се кръвоносните съдове. Повишава се риска от кръвотечение при месечния цикъл. Пълната Луна засилва у жената чувството на смътна тревога, прави я по-податлива на стреса, води я понякога до истерии.
През периода на намаляваща Луна отоците и излишните килограми изчезват по-бързо, активира се кръвообращението. Когато Луната наподобява тънък полумесец, женският организъм се пълни със сила и енергия. Активира се работата  на органите в долната част на тялото. През това време жената може да поеме повече физическо натоварване – в зала или при почистване на дома. Но трябва да бъдем внимателни, особено тези, които страдат от разширени вени и ревматизъм, защото голямото натоварване става в ниските части на тялото. Затова, след всяко физическо усилие, трябва да намираме време да починем, да вдигнем краката по-нависоко, да подобрим кръвообращението им.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects