Колоритен маникюр: комбинацията от цветове в маникюра


маникюр в различни цветове
Разноцветният маникюр е актуален вече няколко години. Модни остават при него,  както и при дрехите и аксесоарите, комбинациите от различни цветове или оттенъци на един цвят.
Лидер на разноцветния маникюр смело може да се назове покритието на ноктите с нюанси на един цвят, така наречените ефект омбре и градиент маникюр. Разбира се, има още много варианти на разноцветен маникюр, но не е достатъчно само да се подберат няколко различни цвята. Необходимо е те да се съчетаят по цвят и текстура, за да има стилен ефект.

Преди да пристъпим към разноцветния маникюр, е необходимо да се научим правилно да комбинираме различните нюанси. Има няколко принципа на цветови комбинации.
1.Едноцветен/монохромен/ маникюр от един цвят или комбинации от негови нюанси, например, от тъмно до бледосиньо или от бордо до бледо розово. Такъв е ефектът омбре.


http://magazinmonic.com/proletno-esenni-obuvki/bejovi-damski-obuvki-eko-velur-ravna-podmetka-p-10715.html
2.Допълващи комбинации, основани на контраста. Оранжево и синьо, виолетово и жълто, червено и зелено са най-контрастните цветови двойки, подходящи за по-самоуверените натури. Могат да се изберат и по-спокойни, „скромни“ контрастни комбинации – бледо розово и салатено, синьо и прасковено. С допълващи цветове е градиентният маникюр.


3.Тройни комбинации /триади/- три цвята, на равно разстояние един от друг, в цветно колело. Получава се ясна визуална разлика, но същевременно всеки цвят е в унисон с останалите. Като примери може да посочим три основни цвята/жълто, червено и синьо/, три производни/лилаво, оранжево, зелено/, три съчетания, получени чрез смесване на основни цветове с техни производни/червено оранжев, оранжево жълт, жълто зелен и други/.

http://magazinmonic.com/proletno-esenni-obuvki/obuvki-cvetq-bejova-dantela-p-5352.html

4.трябва да споменем и ахроматичните комбинации, при които основните цветове са черно, бяло и сиво, както и нюдовите нюанси, хармониращи с всякакви цветове и оттенъци. Ахроматичният маникюр е класика с изненади. Той може да бъде лунен или цветен френски маникюр – идеално решение, което се вписва винаги и навсякъде.
Макар че при съчетаването на цветовете не се препоръчва комбинация от топли и хладни цветове, в маникюра това правило отдавна е нарушено, като трикът е да се направи акцент върху един тон, а останалите да бъдат допълнителни.
Акцент в колоритния маникюр може да се постигне не само чрез цветове, но и чрез различни текстури, например, пясъчен лак, лак с блясък и др.,но и тук трябва да се съблюдава правилното съчетание.
Експериментирайте, но не забравяйте, че при колоритния маникюр винаги трябва да се съблюдава умереност при комбинацията на лакове.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects