Защо устните се напукват и как да се грижим за тях


Меки, чувствени и призоваващи за целувка устни – мощно оръжие за всяка жена. Но често те се напукват и създават грижи. Всеки ден внимателно почистваме лицето си с тоници и лосиони, използваме ексфолианти и подхранващи кремове. И устните остават някак си настрана. Ако пък е и налице вредният навик да ги прехапваме, то появата на ранички е неизбежна.
Защо се напукват устните?
Най-честата причина е злоупотребата с  разяждащи нежната кожа на устните козметични продукти. Злоупотребата с алкохол, сушена риба, лимон, лайм и меса, може да причини повтарянето на проблема. Необходимо е от време на време да обръщате внимание на продуктите, с които се храните.
Вредните вещества, съдържащи се в гланца и червилата, също често са причина за напукването на устните, ако не са качествени или в състава им влизат парабени и нефтопродукти.
Пушенето, дъвкането на химикал или честото облизване на устните, нараняват чувствителната им повърхност.
Как да върнем бляскавия им вид?
Устните, както и кожата на лицето, се нуждаят от пилинг. Може да купите специален ексфолиант, с който да ги обработвате два пъти седмично. Бюджетна алтернатива на скраб са четка за зъби и озахаросан мед, с които могат да се почистят устните.
Не ползвайте червило, балсам или блясък с изтекъл срок на годност. Не ползвайте и козметика, която съдържа спирт, защото той ще задълбочи проблема.
Не облизвайте често устните си, а ги овлажнявайте с масло ший, с екстрат от алое или витамин Е. За да си възвърнете здравите и красиви устни, задължително използвайте подхранващи маски. Може и сами да си приготвите такава от четвърт настъргана ябълка и чаена лъжица заквасена сметана.Маските се нанасят върху чисти устни за 10-15 минути, след което се отмиват и се нанася балсам. Ако пукнатините са причинени от херпес, пригответе си антибактериална маска от 1 чаена лъжичка вазелин и етерично масло от чаено дърво, което е естествен антибиотик и унищожава 99, 9% от вредните бактерии, известни на съвременната наука.
Не злоупотребявайте с декоративната козметика. Като профилактика използвайте балсам, като го нанасяте всеки път за основа под червилото.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects