Спирала за мигли – художествена декорация с очарователен ефект


спирала за мигли
Спиралата, без съмнение, е един от най-важните аспекти на грима – ежедневен или по-тържествен. Тя наистина може да промени образа, да го направи по-загадъчен, по-открит, по-романтичен. С една дума – да го направи по-привлекателен. Стига да изберете правилната спирала за удължаване или придаване обем на миглите, като отчитате влиянието на някои фактори.
Вид на спиралата
Преди да я изберете, погледнете се внимателно в огледалото и решете от какво точно имат нужда негримираните ви мигли. Какво точно на вашия поглед не достига.
-Удължаваща спирала. Нейното име говори само за себе си. Тя има гъста четка, която нанася повече туш върху миглите. Често има и малки косъмчета, които засилват нейния ефект. Но имайте предвид, че такава спирала удължава миглите, но не им придава обем, не ги прави пухкави и подвити. Тя е подходяща за дебели и къси мигли. Ако всичко, което искате от спиралата е да удължи миглите ви – това е вашия избор.
-Спирала за обем. Нейното действие се основава на восъчните или силиконовите полимери, които съдържа. Идеална е за редки или тънки мигли, не очаквайспирате от нея удължаващ или разделителен ефект.
-Подвиваща спирала. С помощта на восъчни и силиконови компоненти се подвиват миглите в основата. Често нейното действие се комбинира с удължаване на ресниците.
-Разделяща спирала. Тя постига ефект чрез четчицата си, така направена, че равномерно покрива с туш и разделя миглите – от най-дългите, до най-малките. В допълнение, много производители произвеждат такива спирали с ефект на изкуствени мигли, при което се получават всички желани допълнения, като оцветяване, удължаване, обем, подвиване, разделяне.
За цвета на спиралата
В това отношение на пазара има огромен избор. Гримьорите съветват да се подбира такъв, който максимално се приближава към цвета на косата. Ако имате тъмна коса – черна, ако е по-светла – кафява спирала. Спирала в класически цвят е подходяща за всички случаи – и за делник, и за празник. Ако сте почитатели на традиционното – не купувайте цветна спирала. Ще похарчите пари и резултатът няма да ви удовлетвори. Например, спиралата с розов или лилав цвят изглежда страхотно отдалече, но отблизо погледнато, може да придаде на очите ви разплакан вид.И не забравяйте! При избора на цвят трябва да отчитате влиянието на много фактори като цвета на косата, очите, кожата, дрехите, възрастта.
Устойчивост на спиралата
Относно този показател има два вида – водоустойчиви и неводоустойчиви спирали. Тук трябва да отчетете целта, с която си купувате спирала.Водоустойчивата е за тези дами, които без грим не отиват на плаж, дори на басейн, за тези, които обичат да се разхождат под дъжда. Минусът на такава спирала е, че за да я отмиете, ще ви трябват специални средства и време.
Контактни лещи
Ако носите контактни лещи, не ползвайте спирала, която се рони или е прекалено течна. По-добре е да се избере туш на водна основа. Някои производители посочват кои от техните продукти са подходящи, ако носите лещи, и са одобрени от офталмолози. При този случай е най-добре да не се използва водоустойчива спирала, защото тя бързо замърсява лещите, а оттам – ще се възпалят и очите. По-добре е да се използва спирала, съдържаща найлонови влакна, които не се разпадат и придават добър обем.
Показатели
След като сте избрали типа, цвета и устойчивостта на спиралата, обърнете внимание и на показателите, които са еднакви за всички видове.
-Контрол. На опаковката трябва да е посочено, че тушът е преминал дерматологичен и офталмологичен контрол и е хипоалергичен.
-Състав. Трябва да му обърнете изключително внимание, защото той може да унищожи вашите мигли. Съвременните спирали, благодарение на включените восък, витамини и масла, не само ги оцветяват, но и се грижат за тях, като ги подхранват.
-Опаковка. Тя трябва да съдържа информация за състава, датата на производство, производителя, типа на туша, срока за годност. Козметолозите съветват да се използва една спирала не повече от три месеца след нейното отваряне. В противен случай ,тя става развъдник на микроби, изсъхва бързо и започва да се рони. Не купувайте опаковка от витрината – не знаете колко време е престояла там.
-Четка. Огледайте внимателно четката – както изглежда тя, така ще изглеждат и миглите ви.
-Миризма.  Качествената спирала е без мирис. Долавя се само лек и сладък полъх.
-Консистенция. Тя трябва да е кремообразна. В противен случай, не е била съхранявана правилно. За да проверите спиралата – прекарайте четката по вътрешната част на дланта. Ако линиите са чисти и гладки, без бучици, то значи, че всичко е наред.
Желаем ви удачен избор!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects