Нашите феромони - сигнал за противоположния пол


Практически хората почти са изгубили способността си да чувстват аромата на собственото си тяло, заглушавайки го с различни дезодоранти и парфюми. Но тялото на всеки човек е уникално и има свой аромат, с който действа на противоположния пол. При възбуда, привличане и сексуална активност, от тялото се отделят специални летливи вещества, наречени феромони или афродизиак, действащ на противоположния пол. Мъжкият феромон е андростерола, а женския се нарича копулин. За всеки индивид те са уникални, така, както няма еднакви пръстови отпечатъци. Най-много се образуват под мишниците,в областта на гениталиите и ануса, около зърната, устата и носа. Феромоните имат голямо, определящо значение в любовта и секса. Когато сме възбудени или активно действащи, те се образуват и разпределят по цялото тяло. Затова жените така се възбуждат от оголения торс на спортистите или заетите с физическа работа мъже. Освен това ,съответният партньор усеща засиленият аромат на феромоните, ако ви е развълнувал или възбудил.
Нашият нос е фино настроен на вълната на „своя” партньор. Ако неговите феромони възбуждат нашата чувственост, то той ще ни се струва хиляди пъти по-привлекателен от редица световноизвестни звезди. Най-силно феромоните се проявяват през пролетта и лятото, когато е пълно с полуголи тела. Те са в основата на личното пространство на тялото – на метър около него и играят голяма роля във флирта и съблазняването. В наше време се предлагат вече и парфюми с феромони, но те са много скъпи, а и често са имитации. В допълнение , в природата има много аромати, действащи като афродизиак.Към тях спадат мускус, аромат от рози, кехлибар, пачули и няколко други, които се използват в парфюмерията, за създаването на най-съблазнителните женски и най-привлекателните мъжки аромати.
Подсъзнателно възприемаме партньорите си не само с очите, но и според техните феромони. Така може да се роди любов от пръв поглед, да ни изпълни страст или отвращение. Феромоните съществуват и управляват нашите действия пряко волята ни, тласкат ни към повишена общителност , карат ни да се държим дружелюбно или агресивно, изпращайки своите импулси от носа в мозъка.Интересното е, че ние улавяме само сексуалните аромати, което пък ни помага да си изберем подходящ партньор. А тия природни аромати не могат да се заглушат с никакви дезодоранти. Често се използват парфюми с феромони – начин за съблазън, но истината винаги излиза наяве и често има лоши последствия - раздели или разводи, докато „помиришем” своя наистина подходящ партньор и свържем с него живота си.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects