Да се погрижим за кожата си след края на лятото


Лято, слънце, море – положителни емоции и производство на ендорфини – хормони на щастието. Но прекомерното излагане на кожата на ултравиолетови лъчи, сух въздух и вода е стрес за нея. И тя се нуждае от рехабилитация. Предлагаме ви няколко съвета на експертите за правилната грижа за кожата след горещото лято.
Хубаво е да си набавите средства за чувствителна кожа, които ще я възстановят – D-пантенол, екстракти от водорасли, алое вера и антиоксиданти. Не е препоръчително да се използват маски на основата на медицинска глина и каолин, защото те изсушават кожата и могат да провокират появата на бръчки. По-добре е да се изберат средства с етерични масла от чаено дърво, дъбови кори и меки киселинни форми. У дома може да използвате една добре хидратираща и стягаща маска като алгинат. Грижата за кожата след лятото изисква да се направят процедури за възстановяване на хидратацията в повърхностните и по-дълбоките слоеве на епидермиса.
 Прекомерното излагане на слънце през лятото може да доведе до появата на старчески петна. Специалистите съветват едновременно с  външната употреба на средства за премахване на пигментните и съдовите петна, да се приемат и хранителни добавки като антиоксиданти, хиалуронова киселина, цинк, витамин С.
 Една от най-важните стъпки е хидратирането. За възстановяване бариерната функция на кожата, трябва да я наситим с влага. За целта трябва да се използват овлажняващи лосиони и кремове. Здрав и добре поддържан вид може да се постигне със средства, включващи растителни екстракти. Ако ви мъчи акне, използвайте продукти, богати на билкови екстракти с ясно изразени противовъзпалителни ефекти, като женско биле, градински чай, арника и алое.
Експертни съвети: не забравяйте да пиете много вода, яжте жълти плодове и зеленчуци, защото те предотвратяват преждевременното стареене, включвайте в менюто си риба, ракообразни, авокадо, ядки – те са от съществено значение за регенерацията на кожата. Добре е да се засили употребата на разкрасяващи витамини като А, С, Е и В. Само комплексното въздействие върху организма ще помогне на тялото и кожата да се възстановят след горещите дни.
След  лятото не бива да се прекалява с употребата на скраб. По-добре е да се използват почистващи маски, емулсии, млека. И не забравяйте – всяко овлажняващо средство трябва да се нанася върху влажна кожа, което засилва ефекта на действието му.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects