Влиянието на Слънцето и Луната върху нашия характер


                     
луната влиае на нашия характер
  Слънцето , представящо мъжкото Божествено начало и Луната, представяща женското, са символ на великата изначална двойнственост:активност и пасивност, ден и нощ, разум и чувства, воля и любов. Слънцето властва над времето, а Луната управлява чувствата. Слънцето прави огън, а Луната – вода. Слънцето е Азът, а Луната – ума. Слънцето символизира настоящето и бъдещето, а Луната –миналото и това, което то ни носи. Показател е на способността ни да получаваме дарове и любов,на нашата ранимост. Силната Луна говори за чувствителност, възприемчивост, грижа за околните. Тя дарява емоционална зрялост, развито чувство за отговорност и способност да оказваме благотворно въздействие над околните.
Луната , както и Слънцето, е духовна планета. Тя е показател за вяра, любов, смирение, мир и щастие.Чрез Луната върху човека се излива милостта на Божественото женско начало.  А силната и благоприятно разположена в зодията ни планета, ни подбужда към действия за благото на другите. Хората, възприемащи духовното влияние на Луната, са доброжелателни, човеколюбиви , с ангелско търпение. С тях се общува леко, никога не критикуват и винаги търсят доброто у другите. Луната представя нашата способност да съществуваме във всякакво обкръжение. Като символ на женското начало, тя дарява красота и привлекателност. Благоприятно разположената в женския хороскоп Луна говори, че жената има способност да стане добра съпруга и майка. Подобно на Венера,  Луната способства за развитието на широк кръгозор и постижения в областта на изкуството при интелектуалните хора. Нейната любов и дружелюбност стигат за всички. Благоприятно разположената планета нерядко може да се види в хороскопа на лекари и психолози, на грижливи жени и майки.
Луната определя степента на нашата популярност и социалния ни статус. В това отношение, подобно на Слънцето, е важен фактор при оценката на политическото влияние на човека в обществото. Силната Луна, както и Слънцето, дават изключителна привлекателност на човека. По положението на Луната може да се съди за склонността на хората да създават лични контакти, за това , как възприемат околните и обществото като цяло. Луната приема и асимилира влиянието на обкръжаващите я планети. Добре е , когато те се намират в кондиция с нея и имат благоприятно влияние.  Ако Луната е изолирана, това може да доведе до депресии и неуспехи. От значение е и фактът дали Луната е била нарастваща или намаляваща по време на раждането на даден човек.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects