Стилът гръндж отново е една от водещите модни тенденции тази есен-зима


Стилът grunge в облеклото се е появил изначално през 90-те години на миналия век. Тогава той е бил начин да изразите своята позиция относно общоприетите норми, правила и стандарти и това е бил един вид протест срещу всичко това. В началото той се развива като едно то направленията в рок музиката, от където идват всъщност корените и на тази нова субкултура.
Според хората, които са върли поклонници на този стил в облеклото, дрехите не могат да донесат щастие на човека, тъй като те носят в себе си само една роля, а именно удобството и практичността. Те са на мнение, че за естетика в облеклото е несериозно да се говори, от където идват и основните модни канони на този актуален днес стил.
Зараждане на стила гръндж
Родината на това модно изкуство е Америка. Именно там започва появата на тази мода за първи път в края на миналия век, която е пълна противоположност на бляскавите тоалетите и лукса. Това е по-скоро начин да изразите себе си и вътрешното си усещане, съчетавайки всички с неописуем комфорт и удобство. Тази улична мода е на пика на популярността си, когато на модната сцена се появява групата Nirvana, която буквално взриви света с песните си за несправедливостта, човешката глупост и жестокостта. Именно по това време стилът гръндж си завоюва статуса на младежки девиз, както в облеклото, така и в живота.
Съвременни интерпретации
След близо трийсет години от създаването си, стилът grunge съществено се е променил, но основните му отличителни черти са се запазили, както и любовта към удобството и функционалността. Ако преди години за него бяха характери само изключително обемните вещи, то днес това не е задължително. Многослойността на облеклото отново се приветства добре при този моден тренд на сезон есен-зима, така че смело можете да облечете дори няколко пуловера или пък две блузи.  Що се отнася до обувките, то тук удачен избор са балетките, кецовете и спортните модели на платформа. Относно прическите, то тук е добре да заложите на асиметрията, както и на леко небрежния вид. Още един интересен момент е това, че грима не е задължителен, но ако все пак не можете да се откажете от козметиката, тогава трябва да помните това, че за този стил е характерна бледата кожа, яркото червило, черна очна линия и тъмните сенки. Друга съществена особеност е това, че поклонниците на това модно направление избират облеклото с приглушени оттенъци – черно, сиво, бяло, кафяво и синьо.
Ако и вие сте се вдъхновили от този уникален стил, тогава помнете това, че ще трябва да забравите са типично женствените детайли с множество блестящи елементи на тях. Като цяло този тренд е доста актуален днес особено сред младите, които обожават комфортна и удобството.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects