Винтидж мода – тренд само за избрани

В последно време навсякъде чувате думите „ретро” или „винтидж”, като те бързо влязоха в обичайния ни речник, за да опишем много различни вещи. За съжаление обаче много от хората дори не са наясно с това що за мода е това, затова ако не искате да бъдете неграмотни в новата мода на 2014-2015, тогава ви съветваме да прочетете следващите ни редове и да се запознаете заедно с нас с този нов хит, по който всички жени просто полудяха.


Ретро стила определено заслужава тази популярност, с която се радва днес. В един момент просто се получи така, че все едно всички получиха просветление, а именно че винтидж модата е уникална, а и в това има логика и то голяма. Все пак много са готови да дават хиляди долари за вино или коняк, който е на 10-20 години, а тогава защо да не ценим и дрехите, които са издържали изпитанието на времето. Първоначално манията към ретро модата се изразяваше основно при предметите на изкуството, аксесоарите и мебелите. Днес обаче това се превърна в ежедневен образ, стил на живот и дори знаменитостите залагат често на винтидж облеклото. За съжаление тази мода бе преоткрита едва в началото на 20 век, когато хората постепенно осъзнаха, че ретрото също може да е актуално що се отнася до облеклото. Сега със сигурност вече се питате въпроса: „Какво е това ретро и с какво този стил се отличава от винтидж?”. Ще побързаме да ви отговорим веднага и да добавим, че ретро модата е доста общо понятие, докато винтидж мода е по-конкретно, описващо старинните вещи на възраст около 30-60 години. Разбира се, че те просто са изработени в този стил, така че никой не ви говори, че за да сте модерни трябва да обличате в Second Hand дрехи. Често много жени смятат, че това е мода само за дамите над 50 години, но реално това далеч не е така.


Ако интересът към винтидж мода се появи още през 50-те години, то истинската страст към този стил започна едва през 90-те. Всичко това се случи благодарение Кейт Мос, а също така с участието на Джулия Роберт, Дита Фон Тийз и много други световно известни личности. Именно те бяха първите хора, които успяха нагледно да покажат на света, че винтидж модата е наистина нещо уникално само по себе си. Не всичко е толкова просто, колкото изглежда, защото този тренд е цяла философия и начин на мислене, който е само за избраните, умеещи да оценят истинската красота. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects