Магнезий и защо той е толкова важен за организма


За да заситите организма си с полезните и задължителни хранителни вещества, не е задължително веднага да ходите до аптеката. Достатъчно е да започнете да е храните балансирано и да преосмислите вашето дневно меню, включвайки в него най-важните продукти, които са богати на витамини, минерали, въглехидрати, белтъци и мазнини. Заедно с това е особено важно да пиете поне литър и половина вода на ден, като от това в голяма степен зависи и състоянието на вашата кожа. Именно полезното здравословно хранене ще ви избави от нуждата да си набавяте всичките градивни елементи за организма с хапчетата.


Магнезият взима участие в обмяната на веществата, а също така той е необходим за  формирането на костната тъкан и за поддържането на сърдечно-съдовата система. Освен това, той участва в процесите на съкращаването на мускулите и има антисептично действие. Заедно с това той е много важен за нервната система. Така например, ако организма ви има недостиг на това вещество, тогава ще се уморявате много по-лесно, няма да можете да се съсредоточавате за дълго време и ще сте подложени на стрес. Дори незначителното понижаване на нивото на магнезий в тялото, ще доведе до появата на здравословни проблеми. В ден възрастен човек трябва да приема 400 милиграма магнезий. Това не е най-редкия елемент, така че дори при обичайно хранене с не толкова здравословна храна, вие ще си набавяте около 200 милиграма на ден. Недостигът на този елемент също така ще доведе до понижаването на нивото на холестерола в кръвта. Особено богат източник на магнезий е овеса, така че можете да започвате деня си с такава здравословна и полезна каша. Друг източник на това вещество са ядките, а и едва ли има човек, който да не ги обича. Следващите продукти, които са богат източник на магнезий са морковите, граха, фасула, пшенични трици и цвеклото. При продукти от животински произход повече магнезий се съдържа в пълномасленото мляко и в рибата.  


Всяка жена иска да има здрава и красива кожа, но за да се случи това вие трябва да се храните здравословно. Не можете да разчитате само на козметичните продукти, тъй както те само тушират проблема, но не го лекуват. Ако обаче започнете да се храните балансирано, тогава много скоро ще забележите разликата и това, че не само ще се чувствате по-бодри,но също така ще имате здрава кожа.


Магнезият е само един от важните елементи, които трябва да си набавяте всеки ден с храната. Ето защо е добра идея да си направите седмично меню, тъй като така по-лесно ще можете да контролирате това, с какво се храните и съответно на кои продукти трябва да наблегнете. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects