Домашни маски за мазна и проблемна кожа


Коя жена не си мечтае за чиста, свежа и здрава кожа? За съжаление обаче повечето представителки на слабия пол немога да се похвалят с това, но и тук има решение на проблема ви. Може би си мислите, че говорим за козметиката, която ще намерите в магазините, но не е така. Причината е, че в тези средства най-често се добавят доста вредни за кожата съставки, като например парабени, силикони, талк и така нататък. В началото ви се струва, че продукта наистина действа на кожата, но след около 3-4 седмици забелязвате, че козметичните ви недостатъци рязко се увеличават. Причината за това са именно тези съставки, тъй като те запушват порите и пречат на кожата ви да диша.

Тук обаче на помощ идват полезните домашни маски, които ще ви помогнат да се справите с проблемната кожа, както и да намалите отделянето на себум. Важно да подчертаем това, че за да постигнете положителен ефект е много важно да сте постоянни, за да видите всъщност самия резултат от усилията ви. Най-хубавото е, че с подобни домашни средства вие не само, че не можете да си навредите, но и лекувате проблемните ви зони, подхранвайки заедно с това кожата.

Маска от зелена глина и масло от чаено дърво
Всички сте чували за положителния ефект на зеления чай или пък на маслото от чаено дърво. За съжаление обаче жените, които ползват активно това помощно средство не са толкова много, така че е време да изправите това. За целта просто си направете маска със зелена глина, която очиства и свива порите, тонизира, овлажнява и намалява секрецията на мастните жлези. Към нея добавете няколко капки масло от чаено дърво и нанесете сместа за 10-15 минути на чиста кожа или до нейното пълно изсъхване. Още след първото използване на тази вълшебна домашна и много лесна маска ще забележите положителния резултат и това че кожата ви е станала значително по-красива и сияйна. Ефектът ще се увеличава с всяка следваща процедура, но ви съветваме да не се увличате и да си правите тази маска не повече от 2-3 пъти на седмица, тъй като в противен случай можете да изсушите кожата ви и да постигнете обратния на желания резултат.


Маска с желатин, мляко и активен въглен

Може  би сте виждали, че на пазара наскоро се появиха почистващи лентички за лице, като производителите ви обещават, че с помощта на този продукт ще почистите ефикасно порите си и ще ги минимизирате при редовна употреба. Да, част от средствата за тази цел наистина се справят с тази задача, но въпреки това те имат два съществени недостатъка, а именно високата цена и това че все още не се намират лесно в пазарната мрежа. Днес обаче ще ви представим един страхотен начин да си направите сами такива ленчтички в домашни условия и ви гарантираме, че те ще се справят дори по-добре от всеки друг купен продукт. За целта просто смесете една чаена лъжица желатин с една чаена лъжица мляко със стайна температура и добавете едно хапче натрошен на дребно активен въглен. След като смесите добре всички съставки, ги сложете за 10 секунди в микровълнова. Ще се получи гъста кремообразна смес с черен или сивкав цвят, която се нанася на проблемните зони (нос, чело и брадичка). Изчакайте маската да изсъхне изцяло и след това просто я отлепете с резки движения, за да премахнете всичката мръсотия от порите ви. Правете тази процедура по около 2-3 пъти на седмица вечер, като преди това задължително сте си направили парна баня, за да се отворят порите.

Не е лесно да имате чиста и здрава кожа, но ако се грижите правилно за нея, подхранвайки я редовно и почиствайки отлично, тогава много скоро ще забележите първите положителни резултати. Всяка жена може да постигне отлични резултати, но за целта ще трябва да положите някакви усилия, а не да чакате че всичко ще стане от само себе си.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects