Няколко съвета как да избелите потъмнели колене и лакти

Искате да облечете къса рокля или панталонки, но не смеете? Имате тъмни петна по коленете и лактите, което не ви дава миг спокойствие и ви кара да се чувствате несигурна за външния си вид? Липсват ви любимите дрехи, нали? Тогава сте на правилното място в търсене на решение!
Навярно мнозина от вас са запознати с този проблем. Ще ви дадем няколко лесни съвета как да се отървете от тъмните петна по лактите и коленете. Но преди това нека да видим кои са причините за тяхното появяване. Най-честите причинители на това потъмняване са влиянието на околната среда, стреса, не добра хигиена, лоши гени, търкане, слънчевата светлина и пропускането на тези зони, когато ексфолирате тялото.

Как да избелим коленете и лактите – съвети и предпазни мерки:

Съвет 1: Винаги нанасяйте слънцезащитна козметика, когато излизате. Вредните ултравиолетови слънчеви лъчи водят до потъмняване на кожата, което не подминава лактите и коленете, така че защитата от слънцето е много важна.

Съвет 2: Използвайте кремове върху коленете, които съдържат витамин Е. Той върши чудеса за възстановяване на кожата.

Съвет 3: Ексфолирайте коленете със смес от зехтин и захар. Консистенцията трябва да е гъста и зърнеста.

Съвет 4: Потъмняването може да е причинено от недостатъчна хидратация. Затова наред с тялото не пропускайте да овлажнявате коленете и лактите си.

Съвет 5: Диводородният пероксид, добре известен на всички под името перхидрол помага за премахване на тъмни, мъртви кожни клетки. Нанесете РАЗРЕДЕН перхидрол върху кожата на коленете с памучен тампон и масажирайте в продължение на 15 минути. Ще видите как мъртвата кожа пада и коленете избеляват.

Съвет 6: Почиствайте добре коленете и мажете с кокосово масло всяка вечер. Това освен, че ще омекоти кожата ще помогне и за нейното дълбоко почистване, съответно избелване.

Съвет 7: Ексфолирайте коленете с помощта на пемза за пети по възможност ежедневно. Пемзата премахва мъртвата кожа.

Съвет 8: Ако пемзата не ви е приятна може да я заместите със смес от извара и брашно от нахут. Нанесете сместа и оставете да изсъхне. Отмийте с хладка вода, като разтривате кожата.

Съвет 9: Стрийте бадеми до зърнеста паста и разтъркайте коленете. Бадемите също съдържат витамин Е. Той ще помогне на кожата да се възстанови и тъмните петна ще изчезнат.

Съвет 10: Редовно прилагане на паста от куркума, мляко и листа босилек върши чудеса. Дръжте сместа като компрес поне 5 часа и ще имате по-бели лакти и колене.

Съвет 11: Може да използвате и козметични продукти за избелване на кожата, но задължително преди това се консултирайте с дерматолог.

Съвет 12
: Храненето играе важна роля за поддържане на здрава кожа. Включете в менюто си храни богати на витамин А и Е. Храни с високо съдържание на витамин А са сладки картофи, моркови, маруля, сушени кайсии, а богати на витамин Е са бадемите, спанак, авокадо, морски дарове, броколи и тиква.

Съвет 13: По възможност избягвайте да седите на колене. Това създава триене, което води до загрубяване на кожата, а от там и до потъмняване.

Съвет 14
: Мажете коленете и лактите с гел от алое вера и ще останете поразени от ефекта. Алоето е чудо на природата, което освен многобройните полезни свойства помага за здрава, мека и свежа кожа.

Съвет 15: Лимоновият сок действа като избелващ агент, който може да освежи и изчисти кожата на коленете. Намажете с прясно изцеден сок и го оставете за час или докато попие напълно, след което  измийте с вода. Правете това всеки ден и ще се отървете от тъмните петна по коленете.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects