9 ползи от сиренето за нашето здраве

Сиренето обикновено се свързва с напълняване от хората, които спазват диета и те считат, че то трябва да бъде избягвано на всяка цена. Наистина то съдържа високи количества мазнини и е много калорично, но съвсем спокойно може да бъде включено в диетата, ако контролирате количеството, което ядете. Всъщност сиренето е много богато на хранителни вещества като калций, протеини, витамини, цинк и фосфор. Просто избягвайте кремообразните сирена и наблегнете на по-здравословните видове, които са нискомаслени и с ниско количество натрий. Ето и някои от ползите за здравето, които носи хапването на сирене:
Здрави кости – като млечен продукт сиренето е много богато на калций, който е полезен за костите. Също така то има високи количества витамин В, който помага на тялото да абсорбира и използва калция. Малките деца, бременните жени, кърмещите майки и хората в трета възраст трябва да се опитат да включат сирене към своето хранене. Сиренето също предпазва и от остеопороза, заболяване, причинено от дефицит на калций. Освен това е особено полезно специално за хора, които имат непоносимост към лактоза и следователно не могат да пият мляко, като заместител и източник на калций.
Здрави зъби – калцият в сиренето предпазва зъбите, предотвратявайки тяхното разваляне. Всъщност това е може би една от най-големите ползи от сиренето и е препоръчително да хапвате парче сирене след всяко ядене. То не само пази от кариеси, но намалява пораженията от плаката и други киселини, произвеждани в устата.
Предпазва от рак – сиренето съдържа линолова киселина и сфинголипиди, които помагат за предпазване от рак, правейки сиренето антиканцерогенна храна. Витамин В в сиренето пък засилва имунната система, пазейки ни от заболявания. Все пак не прекалявайте с яденето на сирене, някои учени твърдят, че това е риск именно за заболяване от рак.
Здраво сърце – сиренето засилва имунитета и предпазва от разболяване. Също така, когато се консумира умерено намалява риска от високо кръвно, от там и за сърдечни заболявания. Сирената с ниско съдържание на натрий се считат за полезни за сърдечното здраве, тъй като намаляват причинителите на болести на сърцето.
Качване на килограми – както може би знаете сиренето със сигурност помага да качите килограми. Това може да е полезно за хората, които са с ниско тегло и искат да наддадат някой килограм. За тях би било по-добре да ядат сирене, отколкото други нездравословни, натъпкани с калории храни, като чипсове, бързи закуски, пържени храни и храни с много захар. Сиренето освен калций, протеини, витамини и минерали има и няколко натурални мазнини, които едновременно спомагат за балансиране на метаболизма , заздравяване на костите и подсилване на мускулите.
Сваляне на килограми – може би никога не сте си представяли, че сиренето може да помогне за отслабване, но ако изберете сирена с ниско съдържание на мазнини и натрий, те могат да бъдат отлична добавка към храненето. Тъй като сиренето има много протеини, то ще Ви кара да се чувствате заситени по-дълго време и ще забави усвояването на въглехидратите, които сте поели, а от там кръвната Ви захар ще се балансира и ще се подобри настроението Ви.
Предменструален синдром и бременност – сиренето помага да се справите с предменструалните симптоми и е изключително здравословна храна за бременни жени. Калцият помага на бебето да развие здрава костна система, а също така стимулира контракциите по време на раждането. След раждането на бебето калцият подобрява лактацията на майката.
Здрава кожа, коса и нокти – Витамин В и цинкът в сиренето поддържат кожата здрава, гладка и блестяща. Това е така, тъй като те стимулират растежа на клетките, поддържайки кожата свежа и подмладена. Калцият от своя страна помага за здрави и силни нокти, и мека, лъскава коса.
Добър сън – сиренето съдържа триптофан, аминокиселина, която намалява нивото на стрес и помага за лесно заспиване. Яденето на малко сирене всеки ден може да помогне да увеличите времето на сън и да излекувате безсънието, като така ще подобрите цялостно здравето си.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects