5 начина за изправяне на косата с натурални продукти

Тенденцията за права коса навлиза все повече, а продуктите за изправяне на коса са все по-търсени. Болшинството от тях обаче съдържат химикали, които помагат да постигнете изящно гладка коса, но оставят трайни последствия върху нейното здраве. В следствие на това натуралните продукти за изправяне стават все по-необходими. Има много такива продукти, част от които със сигурност ще намерите в кухнята си, а редовната им употреба ще направи косата ви гладка, мека и идеално изправена. Нека разгледаме някои от тези натурални съставки, които ще ви помогнат да изправите косата си без да ходите до фризьорския салон:

Кокосово мляко с лимонов сок – настържете меката част на кокосовия орех за да извлечете млякото от него. Кокосовото мляко има свойството да изправи косата за постоянно. А ако добавите и лимонов сок към него ще получите още по-добър резултат. Замразете сместа за няколко часа. Когато отворите съда ще видите, че се е образувал кремообразен слой на повърхността. Нанесете този крем върху косата и втрийте добре. Завийте с топла кърпа и оставете да подейства поне един час. След това измийте косата с мек шампоани и изсушете. Ще преоткриете косата си – тя ще бъде по-мека от всякога, а непокорните къдрици ще са по-лесни за оформяне.

Редовни маски с олио – малко хора знаят, че редовните маски с олио освен подхранена, могат да направят косата лъскава и права. Смесете кокосово масло със зехтин, а след няколко дни може да заместите зехтина с бадемово масло. Втрийте сместа в скалпа и косата. Покрийте главата с топла хавлия и оставете за 45 минути. След това отмийте с шампоан.

Млечен спрей – млякото е много полезно, когато става въпрос за изправяне на косата. Налейте мляко в бутилка със спрей и напръскайте цялата коса. Изчакайте половин час, за да може косата да го абсорбира. След това измийте с шампоан и ще откриете нов облик на косата си.

Мляко и мед – направете паста от малко мляко и мед. За още по-добър резултат може да добавите намачкани ягоди или банан към сместа. Нанесете върху косата. Ще отнеме известно време, докато изсъхне, затова изчакайте поне час, след което отмийте.

Зехтин и яйце – и двата продукта са известни като неразделна част от грижите за косата. Но е малко известно, че смесени заедно могат да направят чудеса за нея. Разбийте две яйца и добавете чаша зехтин. Смесете добре и нанесете върху косата. Изчакайте един час, след което отмийте с мек шампоан.

Всички тези натурални продукти са лесно достъпни за вас. Но трябва да бъдете търпеливи. Методите, посочени по-горе няма да подействат, както изправянето на коса във фризьорски салон. Трябва да въведете режим на грижите за косата и да повтаряте някой от гореизброените процеси поне два пъти седмично. Само така ще намерите съществена разлика в косата си и то след няколко месеца. Ако пък косата ви е прекалено къдрава, а желаете веднага да я изправите, то тогава ще трябва да посетите фризьорския салон и да изложите косата си на вредните химикали, което – правено редовно – със сигурност ще донесе повече вреди, отколкото ползи за нея.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects