Лимонов сок и сода бикарбонат за почистване на кожата


Когато порите на кожата са разширени в тях се натрупват прах, мазнини и мъртви кожни клетки. Тези кожни нечистотии предизвикват появата на пъпки по лицето  – подутини с бял, пълен с гной връх или черни точки в разширените пори – наречени от медицината акне. Акнето може да бъде много упорито, понякога е трудно да се предпазим от него, а лечението му изисква доста усилия. Содата за готвене (сода бикарбонат) и лимоновият сок се използват в кухнята на почти всяка домакиня, и могат да помогнат при почистването на широките пори и да предпазят от тяхното повторно появяване.
Готварската сода е с фина, зърнеста структура, която я прави идеална за нежно ексфолиране на кожата. Лек пилинг със сода може да премахне неравностите и грубите петна по кожата, дори може да тонизира цвета на кожата и да премахне натрупванията в порите, които причиняват запушване, а от там и гнойни пъпки. Подобно на лимоновия сок содата е леко киселинна, а комбинацията от две леко киселинни съставки се превръща в мощно, домашно произведено средство за борба с акнето. За да постигнете това направете микс от сода и лимонов сок във вид на паста, и с него нежно почистете лицето си, като го разтриете с пръсти.
Лимоновият сок е пълен с витамин С и лимонена киселина, които премахват мазнините и са естествен дизенфектант. Натуралните киселини на лимона нежно ексфолират и почистват мазната кожа, оставяйки я гладка и тонизирана. Лимоновият сок може да проникне дълбоко в порите и да премахне нечистотиите, което води до стегната, чиста кожа, по-малко податлива на пъпки. Можете да го добавяте към всяка домашна рецепта за почистване на лицето, за да бъде тя по-ефективна.
Содата и лимона са ефикасно средство за борба с черните точки. Сместа от тях прониква дълбоко в разширените пори и почиства натрупаните мазнини, причина за поява на черни точки. Сложете 2 с.л. сода бикарбонат и 2 с.л. кафява захар в ¼ ч.ч. лимонов сок, разбъркайте добре, докато се смесят хубаво и зрънцата се разтопят. Приложете сместа върху леко влажна, почистена кожа. Масажирайте леко с пръсти, като се концентрирате върху сухите и проблемни места. Оставете маската да попие за 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.
Маските са идеални за всеки, който има мазна кожа. Те стягат докато съхнат върху кожата, издърпвайки мазнините и мръсотията от порите. Комбинирайте ¼ ч.ч. обикновено нискомаслено кисело мляко или йогурт, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. сода бикарбонат и едно голямо яйце. Разбийте с вилица, докато сместа стане кремообразна. Нанесете маската върку суха кожа и оставете да стегне за около 20 минути – ще усетите през това време как тя се стяга - след което измийте лицето с хладка вода. Ще почувствате лицето си освежено, а кожата стегната и почистена.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects