Растителни храни за натурално бели зъби

Вашата усмивка е едно от първите неща, което хората забелязват, когато ви срещнат. Тя е нещо, което се запомня и е начин хората да разберат що за личност сте.  Тъй като имате само един шанс за добро първо впечатление, използвайте перлената белота на зъбите си като силно оръжие за постигане на целта.

В днешно време има изобилие от продукти на пазара и имате избор от много натурални, без излишни химикали пасти за зъби, чиито вкус и текстура не са отблъскващи. А може да решите да си направите свежа домашна паста за зъби по свой вкус от натурални съставки, като сода за хляб, бентонитна глина, морска сол и масло от мента.

Със сигурност обаче може да се твърди, че ще предпочетете да имате натурално бели зъби, пред насилственото избелване с помощта на химически вещества. Тук идва въпросът – какво можем да правим ежедневно у дома за да имаме идеално бели зъби? Заедно с пиенето на много вода, която стимулира отделянето на слюнка докато изплаквате зъбите си от отделената плака, започнете да включвате в менюто си някоя от тези растителни храни, които могат да помогнат да поддържате усмивката си сияйна.

Ягоди – те съдържат ябълчена киселина, която натурално почиства повърхностните петна по зъбите. Също така ягодите са богати на антиоксиданти, които намаляват бактериите причиняващи появата на петна.

Ананас – този плод има естествен ензим, наречен бромелаин, съединение, което освен  че помага на храносмилателната система, също има противовъзпалителни и очистващи свойства. Според скорошни изследвания този ензим е ефективен като съставка в пасти за зъби, премахващи петната.

Броколи – този зеленчук съдържа желязо, което помага за създаване на естествена бариера срещу киселините, като така се предпазва емайла на зъбите от поява на петна и формиране на кухини. Яденето на сурово броколи е натурален начин за изчистване и полиране на зъбите.

Ябълки – те са фантастичен плод за чистене на зъбите и укрепване на венците. Пълни с ябълчена киселина, яденето на ябълки повишава отделянето на слюнка (тя чисти зъбите), помага за премахване на петната и атакува колониите от бактерии, причиняващи лош дъх и образуване на плака.

Моркови – морковите съдържат витамин А, който допринася за здравината на емайла. Яденето на суров морков стимулира отделянето на слюнка, а тя почиства зъбната повърхност.

Гъби шийтаке – те съдържат съединение, наречено лентинан, което освен че е имуностимулатор и има силни противотуморни свойства, също така потиска разрастването на бактериите в устната кухина, намалява плаката и евентуалното и натрупване в бъдеще.

Ядки и семена – когато се сдъвкат добре ядките и семената действат като натурален абразив, като така се отстранява плаката и може да се намалят петната по зъбите. Хапвайте бадеми, орехи, лешници и добавяйте вкусен сусам към храната, която приготвяте.

Потъмняването и появата на петна по зъбите може да се случи и с напредване на възрастта. Но има храни, напитки и други вещества, чиято честа консумация допринася за неприятното оцветяване на зъбите. Помислете за намаляване или пълно премахване на някоя от тези храни, зъбни оцветители – кафе, черен чай, червено вино, газирани напитки, някои плодови сокове, соев сос, боровинки, череши, кисели храни и напитки, както и употребата на тютюн. Това не означава, че е необходимо да спрете да ги консумирате напълно (с изключение на отказа от всякакви тютюневи продукти, което като цяло си е едно здравословно решение), но е важно да сте запознати с тези потенциални виновници за появата на петна.

И нека вдигнем пълни чаши с вода и купа плодове, за едни по-здрави, натурално бели зъби!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects